SCANDALOS! Medicii de la SOTRM Eforie, aruncați în stradă

5578
22

Articole de la același autor

r Angajații celui mai bun spital de oase din România au primit, ieri, preavizul de concediere
r Acesta este ultimul pas în demersurile de a desființa SOTRM


Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud este la un pas de desființare, după ce echipa medicală a primit preavizul de concediere. Practic, cadrele medicale, cărora de 3 luni nu li s-a mai permis să opereze în cadrul S.O.T.R.M, au la dispoziție 20 de zile pentru a căuta de muncă în altă parte.

"Se pune lacătul pe locul în care am muncit 20 de ani"


Dispoziția pe care a primit-o în această dimineață echipa medicală a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud privind desființarea instituției și concedierea este pasul care închide poate cel mai important capitol din viața profesională și personală a acestor cadre medicale. O experiență de peste 20 de ani și o tradiție de peste 100. "Se pune lacătul pe locul în care am muncit 20 de ani și de unde au plecat pacienți pe picioarele lor, deși, inițial, au ajuns aici fără speranță. Nu am vrut niciodată să ni se ridice vreo statuie și nici nu am avut pretenția că nu există și alți colegi care lucrează în cel mai profesionist mod, însă am cerut să ne fie respectată munca și eforturile depuse ani de-a rândul în slujba pacienților. Faptul că această dispoziție pe care am primit-o de la managerul Spitalului Județean Constanța vine cu argumente total nefondate, de genul «nu există circuite pentru sălile de operații conform normativelor în vigoare sau existența unor echipamente degradate» arată de fapt câte minciuni pot fi spuse la adresa noastră și a acestui spital. Cu excepția sistemului de ventilație artificială cu filtrare în flux laminar, avem absolut toate dispozitivele și aparatura necesară pentru inter-vențiile chirurgicale, ba chiar pot spune că atunci stăteam mult mai bine la acest capitol față de multe alte spitale din județ. De altfel, cu excepția secției de ortopedie a Spitalului Județean Constanța, renovată cu sute de mii de euro, nicio altă secție a vreunui spital din județ nu beneficiază de acest sistem. Acest lucru ar trebui să ridice din start niște semne de întrebare vizavi de intențiile față de S.O.T.R.M. Ar trebui să ne așteptăm să se desființeze toate spitalele din acest motiv?", a declarat, pentru Cuget Liber, dr. Toma Cucu, medic primar ortopedie-traumatologie a Spitalului S.O.T.R.M.


"Hotărârea de Guvern presupunea preluarea cadrelor medicale de celelalte spitale"


Deși nici astăzi nu se pot împăca cu o decizie pe care o numesc cel puțin incorectă, aceea de desființare a spitalului, medicii susțin că nu înțeleg de ce odată cu dispariția instituției în care au profesat și ei rămân fără locuri de muncă. 


"Suntem curioși în ce codiții se respectă legea atâta vreme cât a fost dată o Hotărâre de Guvern în care este menționat negru pe alb faptul că echipa medicală va fi preluată de celelalte spitale din județ, iar noi am primit astăzi preavizul. Acest lucru ne împiedică în acest moment și să fim angajați în spitalele care ne vor pentru că nu au o bază legală de angajare, tocmai pe fondul acestei hotărâri. Spre exemplu, Spitalul Municipal Mangalia, cu care colaborez eu și dr. Eugen Rubeli de 3 luni încoace are mâinile legate și nu poate face nimic în acest sens, deși în aceste 3 luni am operat împreună aproape 100 de pacienți. De curând au început chiar demersurile pentru a înființa o nouă sală de operații pentru a rezolva toate cazurile. Ca să nu mai vorbim de faptul că, un calcul simplu arată că la Eforie sun-tem 6 medici, iar la județean 12 și că noi avem același număr de operații și de aceiași complexitate. Așadar, indicatorii aceia de performanță fie sunt interpretați greșit, fie nu sunt interpretați în egală măsură pentru toată lumea", mai spune medicul.



Decizia e în mâinile instanței


Pentru că s-a ajuns în acest punct, medicii de la eforie sunt deciși să ceară dreptatea instanței, fapt pentru care au de gând ca în perioada următoare să conteste dispoziția primită din partea managerului Spitalului Județean Constanța. Și să spere că lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal. "Am continuat să ne chemăm pacienții la Eforie, sperând că nu se va ajunge aici. Vreau să înțeleagă toată lumea că nu suntem legați nici de un document și nici de un loc în mod special, ci de munca noastră și de toate expe-riențele acumulate în toți acești ani. Sunt convins că în alte condiții, dacă stăteam la aceiași masă și dacă toată lumea recunoștea că poți avea o secție ultramodernă și medici fără competențe prea mari și un spital mai puțin dotat, dar cu medici buni, lucrurile mergeau în altă direcție", mai susține medicul Toma Cucu.


Din păcate, dintr-un loc binecuvân-tat, așa cum l-au numit ani de zile pacienții, spitalul S.O.T.R.M. a devenit astăzi un "blestem" și o luptă de interese greu de stăpânit. Un adevărat deserviciu făcut atât sistemului medical, dar mai ales pacienților cărora le este din ce în ce mai greu să facă diferența între buna-credință și interesele materiale.


Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
horia
3 decembrie 2013
Golaniada made in Constanta

toate nulitatile ajunse la putere pe pomeni electorale decid destinele unor profesionisti autentici. asa este si in regiile controlate de autoritatile locale, au cea mai mare densitate de loseri, numiti politic, in functii de conducere. vezi RADET, RAJA etc.

Radu
3 decembrie 2013
Rusine

Am avut ocazia,ca nespecialist,sa cunosc o parte a activitatii acestui spital. Desi au beneficiat de conditii precare,felul cum au tratat ca oameni si specialisti pacientii a fost de toata stima si merita,de la brancardieri la medici totul fiind de mare o0menie. Actuala conducere a Ministerului Sanatatii si a Judetului Constanta se vor umple de rusine si dezaprobarea fostilor si actualilor pacienti precum si a tuturor celor care bau auzit ori cunoscut activitatea spitalului. In loc sa fie ridicate la standarde civilizate conditiile spitalului foarte util populatiei se decide,din interese imobiliare,desfiintarea. Mai mare rusine si dispret nu cred ca poate fi

ady
3 decembrie 2013
inca un tun imobiliar

Miroase a afacere cu terenuri, pentru niste jmecheri. Ar trebui identificate persoanele care urmaresc acest lucru, rupte mainile si picioarele si lasati la poarta spitalului inchis. Ne furam singuri. Asta e tradare de tara si trebuie pedepsita sever.

relu
3 decembrie 2013
nicusor ...nenorocitul

tunuri imoiliare pentru nicosor constantinescu si radu mazare...simplu...

c.neagoe
3 decembrie 2013
necetateni

desfintarea SOTRM este o mare marsevie , la care participa si PNL si mai ales domnul ministru , de care aveam o parere mult mai buna . Am senzatia ca ajungand la putere absoluta USL Constanta s-au transformat intr-o haiata , pusi pe jaf. Dar si domnii doctori au o mare vina , vina de a fi tacut.Stiau de mult planul despre planul odios .Mai au o mare vina, asa cunm prea multi romani o au ,vina de a nu fi cetateni . Se spune ca , cum iti asterni asa dormi . Tot ce se intampla , demonstreaza ca asa zisii baroni locali conduc tara , ca jefuiesc si distrug tot ce vor . Nici ciuma portocalia nu a facut ce fac astia . Poate le va venii mintea la cap multora , altfel va fi mare jale .

Gabi
3 decembrie 2013
USL = PDL = aceeasi mizerie

USL a castigat alegerile pentru ca oamenii se saturasera de abuzurile marca PDL incluzand si desfiintarea spitalelor. Se vede treaba, insa, ca fac parte din aceeasi famiglie.

Craii de curte veche
3 decembrie 2013
Desteptarea ROMANI

Acesti pseudo intelectuali marca ȚIliescu &CoȚ respectiv Adelu, Mazare, Constantinescu cor desfiintarea oamenilor obisnuiti adica sa-ne OMOARE, prin desfiintarea celui mai renumit spital de traumatologie din sud estul Romaniei.Doctorul Eugen Rubeli, Nicolaie si ceilalati au facut apăostolat in acel spital de peste 25 de ani. RUSINE A votantilor USL.A-ti votat USL va omoriti concetatenii.

GABRİELA
3 decembrie 2013
PACAT DE TOT PERSONALUL

Am fost și eu operata la acel spital. Sunt niște persoane cu multa,experienta și foarte sufletiști.Tot personalul,de la medici pana la ingrijitori,au un suflet extraordinar.Oameni buni și cu experienta sa fie concediati?,nu este normal.Și ne mai miram de ce pleaca toti medicii ın alte tari.

baciu
3 decembrie 2013
Sunt mai multi, fratilor

Nu cred ca doar Mazariche si Domuz sunt artizanii afacerii, trebuie sa mai fie si alti porci de la guvern implicati in chestiune. Poate si cimpanzeul cu ochelari, cine stie...Altfel nu se poate!

eu
3 decembrie 2013
Romania nu va merita

Domnilor doctori , plecati afara , unde o sa fiti respectati si platiti pe masura , astia isi bat joc de munca si experienta d-voastra , sunt niste gunoaie care vor sa ucida tot de la oameni la animale . Ceea ce face ei se numeste genocid . Aici in tarisoara asta frumosa , cu oameni la fel de frumosi ,nu va fi niciodata ceea ce am sperat noi ca va fi dupa decembrie 1989, pt ca pleaca niste hoti, si vin altii .

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde