Scandal internațional! România, implicată într-o rețea de medicamente contrafăcute

300
Scandal internațional! România, implicată într-o rețea de medicamente contrafăcute - coada1385616574-1399098641.jpg

Articole recomandate

Poliția Română face cercetări, după ce o firmă din Arad ar fi implicată în mafia medicamentelor. Scandalul a izbucnit după ce mai multe medicamente contrafăcute și furate au ajuns în țări din Europa. Rețeaua internațională făcea trafic cu medicamente contrafăcute și furate, pentru vindecarea cancerului. 


Autoritățile italiene sunt cele care au deschis o anchetă internațională în acest caz, după ce au aflat că medicamentele au ajuns în alte țări din Uniunea Europeană, în special în Germania, Finlanda și Marea Britanie.


Potrivit autorităților italiene, structura centrală a rețelei ordona furturi de medicamente din spitale sau chiar din mașinile de distribuție din Italia. Marfa era apoi transferată către o firmă de vânzări en gros, cu licență pentru comerț de medicamente, firma respectivă primea facturi de medicamente de la falși distribuitori din Ungaria, România și Lituania, iar ulterior acestea erau vândute în alte țări din Uniunea Europeană. În unele cazuri, membrii acestei rețele schimbau conținutul medicamentelor, le diluau concentrația, le reetichetau, iar conținutul original îl vindeau la un preț mult mai mare în Europa de Vest.


Firma din România implicată în acest scandal se află la Arad, iar patronul său este cetățean italian. Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului, citate de România TV, firma din Arad întocmea documente false pentru trei tipuri de medicamente pentru cancer.


Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat pentru România TV: Nu aș putea să spun că au ajuns pe piața din România, s-au vehiculat doar actele nu știu dacă și produsele.. România nu este pregătită să prevină astfel de situații. Riscul e foarte mare, pentru că nu avem aceste mijloace pentru a preveni, cred că trebuie să ne trezim să facem o astfel de prevenție. Aceste medicamente au un preț foarte mare și tentează pe oricine să facă astfel de fapte. Tehnologii de ambalare, de falsificare, sunt la tot pasul. Le găsim la distribuitori ilegali care vând în spitale sau pe internet astfel de medicamente.




Sursa: www.romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3859 secunde