Șase persoane, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile

348
Șase persoane, infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile - westnile-1534863629.jpg

Articole recomandate

Șase persoane din județul Dolj, cu vârste cuprinse între 59 și 81 de ani, au fost infectate în ultima săptămână cu virusul West Nile în urma înțepăturilor de țânțari.


Potrivit datelor DSP Dolj, numărul persoanelor din județ care în urma înțepăturilor de țânțari au fost infectate în această vară cu acest virus a ajuns la 11.


"În cadrul activității de supraveghere și control al infecției cu virusul West Nile care se desfășoară la nivel național în perioada 1 mai - 31 octombrie, în săptămâna 32/2018, în județul Dolj au fost confirmate 6 cazuri cu infecție cu virusul West Nile, la o femeie și 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 59 și 81 de ani din Craiova - 2, Almăj - 1, Bucovăț - 1, Dăbuleni - 1 și Valea Stanciului - 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, cu evoluție clinică favorabilă", precizează DSP Dolj.


Celelalte cinci cazuri de infecție cu virusul West Nile confirmate în Dolj din 20 iulie sunt la o femeie de 80 de ani din Calopăr, la o femeie de 61 de ani din Daneți și la alta de 62 de ani din Craiova, la un bărbat de 58 de ani din Craiova și la unul de 42 de ani din Drăgotești.


Potrivit sursei citate, infecția cu virusul West Nile este transmisă prin înțepătura de țânțar și determină la adulți o neuroinfecție care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta și manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectați.


Pentru prevenirea infecției cu virusul West Nile, Direcția de Sănătate Publică Dolj recomandă populației: să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari; să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă; să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută.


În cazul în care o persoană prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situații care survin în 3-7 zile de la o posibilă înțepare de țânțar, aceasta trebuie să se prezinte de urgență la medicul de familie sau (cei neasigurați) la cel mai apropiat cabinet medical.


SC Salubritate Craiova SRL, societatea CL, a desfășurat în această vară șapte etape de dezinsecție pe domeniul public, prin pulverizare aeriană și terestră, produsele folosite fiind Aqua K-othrine și Extratox, substanțe din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sănătății. 


Sursa: Agerpres.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8519 secunde