Sare de masă ori sare de mare? Care este mai sănătoasă

392
Sare de masă ori sare de mare? Care este mai sănătoasă - sare-1627996040.jpg

Articole de la același autor

La masă, oamenii pot opta pentru sarea de mare, care este produsă prin evaporarea apei din oceane sau mări ori sarea obișnuită, extrasă din mină. Specialiștii spun că proveniența acesteia influențează concentrația anumitor minerale, dar nu și cantitatea de sodiu pe care o conține.

Diferența între cele două o face modul de procesare. De exemplu, sarea de masă trece printr-o serie de procese de prelucrare menite să îndepărteze impuritățile și își pierde nutrienții. În schimb, conține câteva chimicale, menite să îi dea culoarea albă și să împiedice formarea de bulgări.

Sarea de masă, are, de obicei, adăugat iod, un nutrient esențial pentru menținerea tiroidei sănătoase. Însă, adăugarea iodului poate deveni o problemă. Așa că, dacă aveți o dietă echilibrată, probabil că primiți o cantitate suficientă de iod, iar excesul poate duce la amețeală, dureri de cap și dereglări hormonale. În schimb, conține câteva chimicale, menite să îi dea culoarea albă și să împiedice formarea de bulgări.

Sarea de mare, însă, este obținută prin evaporarea apei. O cantitate de apă se pune într-un vas, iar când se evaporă, rămâne pe fund sarea în stare solidă. Procesarea nu este foarte complexă, așa că rămân și alte minerale. Exact aceste minerale dau gustul și culoarea, care pot să difere mult, în funcție de apa folosită. De exemplu, sarea de mare poate să fie rozalie, gri sau neagră, în funcție de combinația de minerale pe care o conține. Oricum, fie că este extrasă din mină sau obținută prin evaporarea apei, cea mai bună opțiune în ceea ce privește sănătate și gustul este întotdeauna sarea nerafinată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1422 secunde