Șanse minime pentru prematurii născuți la Constanța

131
Șanse minime pentru prematurii născuți la Constanța - sanseminime-1435075842.jpg

Articole de la același autor

Mortalitatea infantilă plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată dublă de 8,5%, față de 3,7%, media europeană.


Lipsa aparaturii performante, a spațiilor destinate îngrijirii prematurilor, a medicamentelor ce le salvează viața acestor copii sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă maternitățile din țară. 


Situația disperată se regăsește și în maternitatea Constanța, unde lipsa incubatoarelor și a medi-camentelor pentru prematuri face ca medicii să fie nevoiți să trimită către București cele mai multe dintre cazurile grave. 


"Ne lipsesc ventilatoarele atât de necesare supraviețuirii acestor copii și cred că, la nivel de minister, nu se realizează dimensionarea fondurilor în relație cu adresabilitatea pacienților. Fiind o maternitate de gradul III, Constanța primește prematuri inclusiv din Tulcea și Medgidia, spitale care nu mai au secție de ATI prematuri, și chiar din Călărași. Din acest motiv, suntem nevoiți să evacuăm către București o parte din cazurile cele mai complexe, dat fiind faptul că secția se supraaglomerează de cele mai multe ori", a declarat managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână. 


Având în vedere situația actuală, Asociația "Salvați Copiii" trage un semnal de alarmă cu privire la finanțarea insuficientă a secțiilor de neonatologie în 2015. Conform analizelor "Salvați Copiii", 50% dintre copiii pe care îi pierdem anual ar putea fi salvați prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante și personal adecvat și prin dezvoltarea de programe suport pentru gravide, mame și copii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4217 secunde