Sănătatea copiilor, amenințată de tehnologiile fără fir

367
Sănătatea copiilor, amenințată de tehnologiile fără fir - wifi-1349022673.jpg
Organizația Mondială a Sănă-tății (OMS) atrage atenția cu privire la pericolul major pe care îl implică tehnologiile de tip wireless asupra sănătății copiilor. OMS a solicitat ca în școli să nu fie folosit wireless, inclusiv Wi-Fi, din cauza riscului potențial de dezvoltare a unor boli la copii, anunță Agerpres.


Experții organizației consideră că organismul copiilor este prea sensibil pentru a suporta sarcina electromagnetică generată de tehnologia fără fir. Wi-Fi se referă la tehnologiile fără fir (wireless) folosite în rețelistică, telefoane mobile, jocuri video, fiind întâlnită în aproape toate computerele moderne și în majoritatea consolelor de jocuri. De asemenea, rețelele fără fir interconectează dispozitivele prin intermediul undelor radio, razelor infraroșii sau prin alte metode care nu utilizează cabluri. 
Cu toate că acest tip de tehnologie se află într-o continuă răspândire, OMS menționează că datele științifice disponibile până în prezent nu sunt suficiente pen-tru a contrazice ideea că rețelele moderne nu influențează în mod negativ sănătatea copiilor și pe cea a adolescenților.  
Din acest motiv, experții recomandă să se renunțe la noile tehnologii fără fir în școlile în care sunt încadrați copiii sub 18 ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Halal vocabular la desene animate!"
Vineri, 21 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Doi copii din Hârșova, prinși la furat
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Chistul osos la copii
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce factori depinde inteligența copiilor
Pagina a fost generata in 0.2484 secunde