Sănătate din natură - Cojile de rodie scad colesterolul rău
Articole de la același autor
Peeling-ul chimic vă revitalizează tenul la început de toamnă
07 Octombrie 2021
Sănătate din natură - Ceaiul de ghimbir este ideal pentru combaterea afecțiunilor respiratorii
19 Septembrie 2021
Frunzele de cârmâz pot fi periculoase. Mare atenţie când le folosiţi!
26 Septembrie 2021
Rodiile sunt niște fructe extraordinare, care au o mulțime de beneficii asupra celor care le mănâncă. În primul rând, rodiile au calități deosebite, mai ales atunci când sunt consumate regulat. De ce? Pentru că, spun medicii, luptă împotriva apariției unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă și artrite. În același timp, ele sunt renumite pentru conținutul lor de vitamina A, C și E, dar și de fier și antioxidanți, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice.
Cercetătorii au descoperit că nu numai fructele de rodie sunt benefice, ci și coaja acestora. Datorită componentelor nutriționale valoroase pe care le conține, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanților, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas și a diabetului.
Iată cum se prepară infuzia din coji de rodie. Peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarnă 200 ml de apă clocotită. Cana se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spăla și clăti foarte bine cu apă caldă (înainte de utilizare).
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 25 Septembrie 2021
Joi, 23 Septembrie 2021
Miercuri, 08 Septembrie 2021
Luni, 30 August 2021
Joi, 26 August 2021
Miercuri, 25 August 2021
Vineri, 06 August 2021
Joi, 05 August 2021
Marţi, 03 August 2021
Luni, 02 August 2021