S-a înmulțit numărul cazurilor de gripă

343
S-a înmulțit numărul cazurilor de gripă - gripa-1329147772.jpg
Săptămâna trecută, reprezen-tanții Ministerului Sănătății au constatat o intensificare a circulației virusurilor gripale de tip AH3N2, mai ales pe teritoriul Moldovei. Până în prezent nu există, însă, riscul unei epidemii.

Potrivit unui comunicat al MS, a crescut brusc numărul cazurilor de gripă AH3N2 cu preponderență în județul Iași. Astfel, din toamna anului trecut și până în prezent, au fost confirmate, în total, 63 de virusuri gripale AH3N2. Totodată, în ultima săptămână, specialiștii au stabilit că numărul infecțiilor respiratorii acute la nivel național a crescut cu 16,8% față de săptămâna anterioară, fără a fi depășite valorile medii ale anilor trecuți.

Sfaturi pentru a ne feri de gripă

Având în vedere numărul crescut al infecțiilor respiratorii din ultima perioadă, specialiștii în sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfatul medicilor și să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Prin urmare, puteți reduce riscul problemelor respiratorii și în special a gripei dacă vă spălați mâinile în mod frecvent cu apă și săpun sau dacă folosiți batistele când strănutați sau când tușiți.

De asemenea, respectarea unui regim de viață sănătos prin odihnă și prin adoptarea unei alimentații bogate în proteine, legume și fructe este esențială pentru menținerea unui corp sănătos.

Reprezentații Ministerului Să-nătății recomandă persoanelor vârstnice, mai ales celor care suferă de afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau duc la complicații ale afecțiunilor existente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Februarie 2012
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de durerea în gât
Pagina a fost generata in 0.4767 secunde