S-a inflamat pulpa dentară? Tratamentul de canal este obligatoriu!

897
S-a inflamat pulpa dentară? Tratamentul de canal este obligatoriu! - fondtratamentuldecanal22-1633257467.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, una dintre problemele de sănătate dentară cu care medicii dentişti se confruntă, în mod frecvent, în clinicile stomatologice este tratamentul endodontic/tratamentul de canal.

Endodonţia este domeniul stomatologic care se ocupă de tratamentul canalului radicular. Potrivit dr. Cristian Mina, este una din manifestările durerii cu care pacienţii trec pragul clinicilor, tratamentul fiind absolut necesar atunci când pulpa dentară se inflamează sau moare. Totodată, aceasta este una dintre ramurile stomatologiei unde utilizarea microscopului este vitală, pentru a se putea distinge ceea ce rezoluţia ochiului uman nu poate percepe. Înainte de toate, se dezinfectează canalul radicular, în mod corect, după care acesta este tratat de către medic, realizându-se cu mare precizie un tratament destul de sensibil, din punct de vedere medical.

„Infecţiile periapicale (la nivelul rădăcinii) necesită îndepărtarea pulpei dentare şi a nervului sau nervilor de la nivelul rădăcinilor dinţilor. Acest lucru se realizează printr-un tratament mecanic, cu ajutorul acelor endodontice şi prin irigarea cu soluţii dezinfectante specifice, a canalului sau canalelor radiculare. În cazul în care pe dintele respectiv există o coroană dentară, dar endodontic (la nivelul rădăcinii) există o afecţiune, atunci se recurge la tratamentul endodontic, realizat fie prin interiorul coroanei, fie prin îndepărtarea coroanei şi aplicarea tratamentului endodontic, în mod autonom. Nerealizarea acestui tratament, în asemenea cazuri, va determina o patologie mai severă (abces), cu durere şi dificultăti în masticaţie. Iată, aşadar, o altă mare problemă reclamată în clinica noastră: dificultatea de masticaţie, asociată durerii sau perceperii imperfecţiunilor lucrărilor protetice”, a explicat medicul. Endodonţia este, aşadar, una din condiţiile fundamentale premergătoare realizării proteticii în multe clinici constănţene. Conform unei sintagme simple „nu poţi trata, cea ce nu poţi vedea”, realizarea tratamentului endodontic nu este posibilă fără ajutorul lupelor de magnificaţie sau microscopului dentar, ceea ce implică un exerciţiu suplimentar al medicului stomatolog de manualitate şi coordonare ochi-mână, manopera realizându-se prin „privirea în oglindă”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3655 secunde