S-a descoperit un nou tratament pentru tuberculoză, cu o rată de succes de 82 la sută

189
S-a descoperit un nou tratament pentru tuberculoză, cu o rată de succes de 82 la sută - tbc-1477667807.jpg

Articole recomandate

Un nou tratament pentru pacienții diagnosticați cu tuberculoză rezistentă la medicamente a înregistrat o rată de succes de 82 la sută și a fost catalogat drept ''o mare descoperire'' în cadrul Conferinței internaționale asupra sănătății plămânilor, desfășurată săptămâna aceasta în Liverpool, informează AFP citată de Agerpres.

Potrivit concluziilor cercetării, majoritatea pacienților incluși în studiu, din nouă țări africane, au răspuns remarcabil de bine la tratamentul care trebuie urmat timp de nouă luni.

Dintre cele 1.006 persoane diagnosticate cu tuberculoză care au participat la studiu, ce a vizat observarea efectelor tratamentului și care manifestau rezistență la medicamentul rifampicină, specific pentru tratarea acestei afecțiuni, 734 au fost declarați complet vindecați, iar în 87 dintre cazuri tratamentul părea să producă o ameliorare a stării de sănătate. Dintre pacienții rămași, 54 nu au răspuns la tratament, 49 nu au fost de găsit pentru a le fi urmărită evoluția, iar 82 au murit.

Noul tratament a fost declarat ''o mare descoperire în lupta contra tuberculozei rezistente la medicamente'' de către Paula I Fujiwara, director științific al Uniunii Internaționale Împotriva Tuberculozei și a Bolilor de Plămâni. ''Aceste rezultate au fost replicate în diverse împrejurări, cu un număr mai mare de pacienți arătând în mod concludent că este cel mai eficient tratament descoperit până acum'', a spus aceasta.

La acest studiu, Uniunea a lucrat alături de Institutul de Medicină Tropicală din Antwerp, Belgia, Institutul Științific San Raffaele din Milano și cercetători locali.

Anul trecut, 1,8 milioane de persoane au decedat în urma tuberculozei, boală cauzată de o bacterie care infectează plămânii. Cifra a reprezentat o creștere de 300.000 de cazuri față de anul 2014, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Tot în 2015, 10,4 milioane de persoane au fost infectate cu tuberculoză, față de 9,6 milioane în 2014.

Aproape o jumătate de milion de oameni au fost diagnosticați cu tuberculoză multidrog rezistentă, aproape jumătate din cazuri fiind înregistrate în India, China și Federația Rusă, mai arată sursa citată.

În ultimii 15 ani, rata mortalității cauzată de tuberculoză a scăzut cu 22%, însă această boală a continuat să fie, și în 2015, una dintre principalele zece cazuri de deces.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0703 secunde