Român suspect de coronavirus, internat la Roma

Vineri, 31 Ianuarie 2020
178
Un cetățean român se află internat la spitalul de boli infecțioase "Lazzaro Spallanzani" din Roma cu simptome de gripă, compatibile cu cele provocate de Coronavirus, au confirmat surse apropiate spitalului Italian, relatează Observator. Potrivit acelorași surse, pacientul a fost transportat la Roma în cursul serii de joi, de la secția de Urgențe a spitalului din Tivoli (localitate aflată la circa 30 de km de capitală).

Cetățeanul român a fost transportat la spitalul Spallanzani având în vedere că spitalul din Tivoli nu dispune de aparatura necesară pentru a efectua controalele și măsurile prevăzute de protocol. El se află în izolator, la fel ca cei doi turiști chinezi cărora le-a fost confirmat diagnosticul. La ora 12:00 (ora Italiei) ar urma să fie emis un buletin medical al Spitalului și al Ministerului Sănătății cu situația la zi a cazurilor.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Spitalului Spallanzani Giuseppe Ippolito, a asigurat că cele două cazuri confirmate "au fost izolate" și că "persoanele infectate vor fi identificate, neexistând riscuri pentru populație".


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.9912 secunde