Ritli Ladislau, noul ministru al Sănătății

306
Ritli Ladislau, noul ministru al Sănătății - ritli-1313598248.jpg
Noul ministru al Sănătății va fi dr. Ritli Ladislau. Acesta a fost propus de UDMR pentru a-l înlocui pe Cseke Attila în fruntea Sănătății, iar premierul Emil Boc a anunțat, ieri după-amiază, că a acceptat propunerea și că a înaintat nominalizarea președintelui Traian Băsescu.

Ritli Ladislau s-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, și a absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara în 1973 ca șef de promoție. A fost director al Spitalului Teritorial Orășenesc Ștei, între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcția Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 și 2009 a condus Direcția de Sănătate Publică a județului Bihor. Noul ministru este specialist în pediatrie, oncologie și hematologie, conferențiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea. Din 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal Dr. "Gavril Curteanu" din Oradea. El este membru al Societății Române de Pediatrie, Asociației Române de Sănătate Publică și Management Sanitar, Asociației Române de Mucoviscidoză, al Societății Române de Gastroenterologie Pediatrică și este vicepreședinte al Societății Române de Oncohematologie Pediatrică.

Ritli Ladislau a declarat că va continua proiectele inițiate de Cseke Attila. "Pentru că sunt clinician, mă întâlnesc zilnic cu pacienții, și din acest motiv știu foarte bine ce trebuie făcut, din partea cealaltă a lanțului de factori care compun sistemul sanitar. Dacă voi fi numit la conducerea Ministerului, voi încerca să îmbunătățesc finanțarea sistemului medical, împreună, desigur, cu ceilalți factori politici, pentru că aceasta este o decizie politică. Știu că este monoton de spus, dar acesta este adevărul, căci cei care răspund de acest domeniu, dacă nu au și instrumente financiare pentru îmbunătățirea sistemului, nu reușesc să-l modernizeze. În fine, aș vrea să se normalizeze relația cu CAS, această relație trebuie să fie una normală, de colaborare, nu de antagonism", a afirmat medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.608 secunde