Ridurile din colţul ochilor apar, în special, din cauza tensiunii oculare

201
Ridurile din colţul ochilor apar, în special, din cauza tensiunii oculare - riduriochi-1636642171.jpg

Articole de la același autor

Nu există om care să nu se confrunte, la un moment dat, cu laba-gâştii, adică acele riduri care apar la colţurile exterioare ale ochilor. De ce apar? Una dintre cauzele apariţiei şi adâncirii acestor riduri este tensiunea din zona oculară. Chiar dacă de multe ori nu sunteţi atenţi la acest aspect, atunci când nu vedeţi bine şi sunteţi nevoiţi să strângeţi din ochi, încreţiţi pielea din zona colţurilor, contribuind astfel la apariţia ridurilor. Ca urmare, spune dr. Anastasia Luciu, trebuie să aveţi mare grijă de ochii voştri şi să purtaţi ochelari sau lentile adecvate, recomandate de medicul oftalmolog.

O altă recomandare este să încercaţi, pe cât posibil, să vă relaxaţi ochii. Apoi, dacă nici această soluţie nu funcţionează, clătiţi-vă ochii cu apă rece de mai multe ori pe zi pentru a stimula circulaţia sângelui. De asemenea, se recomandă să vă faceţi un obicei din a vă masa uşor zona din jurul ochilor în fiecare zi. Folosiţi mişcări circulare şi începeţi din partea interioară a osului din dreptul sprâncenelor.

Mai târziu, pe parcursul zilei, după ce aţi petrecut mai multe ore în faţa calculatorului sau cu privirea fixată pe un anumit obiect, frecaţi-vă mâinile una de alta pentru a le încălzi, apoi aşezaţi-le pe pleoape şi ţineţi-le acolo câteva minute. În acest fel vă veţi relaxa ochii şi vă veţi îmbunătăţi vederea. În acelaşi timp, laba-gâştii din colţul ochiului poate avea şi alte cauze, printre care ficatul slăbit. Care sunt factorii care au dus la o asemenea situaţie? O alimentaţie necorespunzătoare, bogată în grăsimi saturate, zaharuri rafinate, conservanţi, etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7147 secunde