REVOLTĂTOR! S-a pus lacătul pe SOTRM Eforie. Pacienții, TRIMIȘI ACASĂ CU PICIOARELE RUPTE!

3780
27
REVOLTĂTOR! S-a pus lacătul pe SOTRM Eforie. Pacienții, TRIMIȘI ACASĂ CU PICIOARELE RUPTE! - sotrm20-1375980878.jpg

Articole de la același autor

Bolnavii programați la operație în cadrul Spitalului de Ortopedie Traumatologie Medicală Eforie Sud au fost trimiși acasă,

după ce conducerea Spitalului Județean Constanța a luat decizia de a întrerupe activitatea chirurgicală din cadrul instituției, pe motiv că autorizarea instituției a expirat. Medicii sunt revoltați: "A fost ultima lovitură dată spitalului!".

Deoarece este coordonatorul legal al Spitalului de Ortopedie, Spitalul Județean Constanța a preluat SOTRM Eforie ca secție exterioară a instituției constănțene prin Hotărâre de Guvern. De la acest prim pas însă, problemele și acuzațiile aduse de medicii de la Eforie nu au contenit. Ultima decizie care a "pus pe foc" personalul medical de la Eforie a fost interzicerea activității chirurgicale în această unitate. Explicația a ajuns la SOTRM printr-un document în care se precizează că autorizația de funcționare a spitalului a expirat, fapt pentru care, medicii nu mai pot intra în sala de operație.

Din acest motiv, medicii din cadrul SOTRM acuză conducerea SJC de lipsă de transparență și susțin că aceasta a fost "ultima lovitură dată spitalului pentru a distruge instituția": "De curând, managerul Dănuț Căpățână, împreună cu directorul economic, ne-a făcut o vizită în cadrul căreia a avut loc o mică ședință la care am participat împreună cu colegii mei. Atunci, managerul ne-a spus că suntem în ilegalitate, fapt pentru care vor să reducă numărul de paturi din spital și că operațiile se vor face la Constanța. Considerăm că toate intervențiile sunt lipsite de transparență din partea conducerii SJC pentru că nu ni s-a explicat nimic, nu ni s-a spus că vor lua o astfel de decizie și nici ce se va întâmpla cu personalul medical. Problema este că am fost nevoiți să contramandăm toate operațiile programate în această perioadă și să îi trimitem acasă pe bolnavi. Mulți dintre ei au nevoie urgentă de intervenții, însă nu am putut face altceva decât să le dăm numerele de telefon și să le spunem să ne caute peste ceva timp, poate vom putea să le rezolvăm cumva cazurile. Trăim o situație dramatică și din păcate colegii mei sunt extrem de speriați de faptul că vor rămâne fără locuri de muncă după atâția ani de experiență. S-a ajuns exact la ceea ce spuneam și în urmă cu câteva luni. Aceasta a fost ultima lovitură dată spitalului pentru ca în final să se ajungă la distrugerea lui", a declarat, pentru Cuget Liber, dr. Toma Cucu, medic specialist orto-pedie-traumatologie din cadrul SOTRM Eforie.

"Se respectă planul de conformare"

Conducerea Spitalului Județean Constanța susține că a demarat preluarea SOTRM și că vizita în cadrul spitalului a avut loc pentru a vedea în ce fel se va desfășura activitatea în continuare și în ce situație se află în prezent, spitalul.

"S-au început demersurile pentru preluarea spitalului și s-a făcut documentația în acest sens. Ne-maiavând personalitate juridică, deciziile aparțin SJC care trebuie să găsească în perioada următoare, soluții. Este binecunoscut faptul că situația SOTRM este una delicată, mai ales că sunt niște condiții destul de precare în spital, fapt pentru care am mers împreună cu managerul pentru partea administrativă pentru a vedea ce se poate face. A avut loc o discuție cu reprezentanții spitalului în acest sens. Oricum se respectă planul de conformare, potrivit căruia se decide cum se vor desfășura lucrurile în continuare", a declarat, pentru Cuget Liber, Renato Cristea, directorul administrativ al SJC.

Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
taner
9 august 2013
ce mai bun spital de ortopedie si traumatologie din constanta

sunt sincer dezamagit de situatia ajunsa la acest spital. indiferent de motivele inchiderii spitalului este clar ca sunt de natura manageriala. prin urmare solutiile se gasesc printre hartiile birocratice ale conducerii ministerului sanatatii. am fost operat in acest spital. am fost f multumit de calitatea serviciului medical si profesionalismul doctorilor mai ales ca e spital specializat de elita. e adevarat conditiile nu sunt de hotel dar pacientii de acolo nu vin cu boli transmisibile sau cu boli sensibile la mediul steril ca sa ma exprim cumva academic. dar oricum prin grija personalului si a pacientilor nu era nimeni care sa se planga de conditii. intradevar e un spital vechi necesita unele renovari care poate sunt costisitoare dar pot spune ca e peste media spitalelor din romania chiar si la capitolul dotare si aspect. prin urmare solutia tb gasita tot de catre sp jud. lipsa de actiune a celor de la judet arata ignoranta si poate unele interese ascunse. speram sa nu se inchida acest spiral

eforiot
9 august 2013
ortopedie

bravo usl .....votati usl in continuare.....m ia soptit o pasarica la ureche ca porcul de constantinescu vrea sa si faca cazinou in acea cladire ...mai vedem....

ady
9 august 2013
crima

Ce se intampla la SOTRM , este crima ; fata de masura luata de sluga Capatana , la ordinul adormitului Nicusor (care va face bani de pe urma suferintei bolnavilor ) nu putem decat sa speram in interventia ministerului sanatatii , care poate oprii CRIMA celor doi mafioti .

Cosmin
9 august 2013
Foarte rau ! cel mai bun spital de ortopedie !

Cand doctorii de la spitalul mare erau sa ma lase olog, la o fractura de membru destul de grava, doctorul Nicolaie de la acest spital din Eforie, mi-a salvat viata. Mi-a pus oasele cum trebuie, la mai bine de 1 saptamana, de la prima operatie, executa de doctorii din Spitalul judetean C-ta gresit, niste incompetenti. Imi pare foarte rau sa aflu ca acest spital se va inchide, ar trebui ca autoritatile sa se sesizeze si sa gaseasca fonduri de investitii pentru refacerea unui spital care are o istorie de 100 de ani, pt ca el activeaza din perioada Interbelica.

Emil
9 august 2013
RAU !!!

Nu pot sa inteleg dece s-a luat decizia de inchidere. Si eu am fost salvat de DR Nicolaie care mi-a salvat viata dupa ce un doctor de la Spitalul Judetean a gresi operatia. Este pacat!

STOICA AUREL
9 august 2013
CE-ATI FACUT...????

DOMNULE DOCTOR NICULESCU AUREL ...IMI PARE NESPUS DE RAU DE CEEA CE SE INTAMPLA LA EFORIE CU ACEASTA UNITATE SPITALICEASCA

ADRIANA
9 august 2013
SPITAL EFORIE

IESITI IN STRADA OAMENI BUNI SI ARATATI CA VA PASA DE SANATATEA VOASTRA !! MULTI ACCIDENTATI SI-AU GASIT VINDECAREA IN ACEST SPITAL DOTAT CU MEDICI CARE AU RESPECTAT JURAMANTUL LUI HIPOCRATE,NU CEREAU "SPAGA" CARE SE CERE LA CEL JUDETEAN SUB COORDONAREA UNUI CAPATANA SI CONSTANTINESCU;LOCUITORI AI EFORIEI NU VA LASATI SI IESITI IN STRADA CACI ACEST SPITAL ESTE EMBLEMA VOASTRA SERIOASA;CE FACE PRIMARUL VOSTRU ?ESTE BARA- BARA CU USL-UL?

Votantul fraierit
9 august 2013
E spre binele oamenilor!

Toate masurile luate in ultimii ani,continua traditia romaneasca. Daca niste unii se pot trata cand vor afara,inseamna ca tara e in regula,toti sunt fericiti.O tara suferinda, inseamna pentru ei victime colaterale in procesul democratizarii si nu e ceva demn de luat in seama. Daca si asa desfiinteaza spitale,odiosii ar trebui macar sa mareasca cimitirele si sa ofere gratuitati la inmormantari. Asta-i Romania,politicieni,mafioti,popi si interlopi. Ei au de toate,ei se trateaza unde vor,ei conduc,ei sunt votati,noi nu contam!

eforie
9 august 2013
spital

acesti doctori au gresit ca l au lasat in paragina

SILVIA
9 august 2013
tara de hoti

normal .............e pe malul marii si sigur deja terenul este deja dat proiectul facut ..... stau oameni si astepta oare al cui primar sau politician de la putere ii apartine deja terenul spitalului ? SUNTEM O TARA DE HOTI !

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2922 secunde