REVOLTĂTOR. O noapte de groază la Urgența Spitalului Județean Constanța

4241
29
REVOLTĂTOR. O noapte de groază la Urgența Spitalului Județean Constanța - urgentaspital-1352281437.jpg
Despre Urgența Spitalului Județean Constanța s-au vorbit și s-au spus multe. Cârcotașii zic că "Fără bani, nu se uită nimeni la tine!", "Dacă nu dai ceva, mori cu zile!". Conducerea unității spitalicești a declarat în nenumărate rânduri că nu are cunoștință de astfel de practici în cadrul instituției, însă mulți constănțeni se "încăpățânează" să o contrazică și spun că au simțit pe pielea și pe sănătatea lor fenomenul respectiv.

O astfel de poveste are și o tânără constănțeancă, Andreea N., care a petrecut patru ore de groază, luni noaptea, în Urgența Constanța. Fata spune că i s-a vorbit urât, a fost luată peste picior, amenințată, tratată necorespunzător și, în cele din urmă, trimisă acasă fără vreun diagnostic și fără rețetă. Protagoniștii acestei istorisiri sunt Andreea, mama sa, asistenta de la recepția Urgenței, Anca Bătrânu, și medicul de gardă, Mihaela Doina Drogeanu.



"Crezi că îți rezolvi aici problema?"


"La ora 19,40, am ajuns la spital, m-am dus cu buletinul la recepție și am fost întrebată ce s-a întâmplat. Le-am explicat că am o durere foarte puternică de cap și nici nu am terminat de vorbit că am fost întrebată de când mă doare. Am explicat asistentei Anca Bătrânu că durerea a fost evolutivă și am ajuns la un punct la care nu o mai puteam suporta, deși luasem diferite medicamente analgezice și antiinflamatoare. Apoi dialogul a decurs astfel: «Și ce domnișoară, crezi că îți rezolvi aici problema?». I-am răspuns că am venit să mă adresez unui medic, la recomandarea medicului de familie care, deși mă programase deja pentru a doua zi, mi-a spus că, având în vedere și celelalte simptome pe care le aveam, să merg la Urgență. «Și ce, măi fetițo, te-ai trezit abia acum? Că eu pot să te trimit acasă, dacă vreau». Am întrebat-o de ce și mi-a spus «E dreptul meu să te trimit acasă, că aici nu vii așa, să-ți rezolvi problemele când te trezești tu!»", ne-a relatat Andreea N., conversația de la Urgență. Potrivit acesteia, la ora sosirii la spital, nu era aglomerat, ulterior au apărut mai mulți pacienți.

"Cine este asta?"

Mama fetei a intervenit și a atenționat-o pe asistentă că nu folosește un ton adecvat. Angajata a tot bombănit, replicându-i mamei fetei: "Cine e asta, de vă tot agitați atâta!", continuând cu "Lasă că îți promit eu ție că îți pun fișa în așa fel încât să te vadă mâine dimineață un medic!".

Până la urmă, Andreei i-a fost luată tensiunea și a fost condusă pentru consultații, pe un pat. "Medicul a spus să mi se facă electrocardiogramă, iar altă asistentă când a venit să mă pregătească m-a certat că aveam dresuri pe mine și de ce nu știu să nu vin cu dresuri la spital. Mă simțeam mult prea rău și nu am mai avut putere să ripostez", mai povestește Andreea.

Ulterior, i s-au luat probe de sânge și de urină și i s-a pus o perfuzie. "Am început să mă simt mai rău și când a venit medicul, a spus că a fost dată perfuzia să curgă prea repede și a închis-o. Am tot întrebat-o ce am și pe ea și pe asistentă, dar mi s-a răspuns că sunt prea ocupate. În cele din urmă, medicul mi-a zis că este din cauza poziției defectuoase, că trebuie să îmi schimb poziția. Atât. Nu am înțeles ce însemna aceasta și la poziție se referea. Și m-a trimis acasă. Nu m-a consultat niciun specialist, nu mi s-a spus nimic, nu mi s-a recomandat nimic, nu mi s-a dat rețetă. După patru ore de stat prin urgență, am plecat așa cum venisem, poate chiar mai rău! Nu am dat niciun ban, nimănui. Probabil că aici este tot secretul", și-a amintit tânăra.

Peste noapte, migrena s-a acutizat, dar fata nu a mai avut curajul să se ducă iar la Urgență.



Sute de povești asemănătoare


Astfel de povești primim aproape săptămânal pe adresa redacției. Sute de constănțeni se plâng de modul în care sunt tratați și cum li se vorbește în Spitalul Județean, nu numai în Urgență. Dacă pentru faptul că nu există medicamente, seringi și branule, mai au înțelegere, pentru angajații lipsiți de omenie de care sunt luați în primire nu au niciun pic de toleranță.

"Nu îi ține nimeni cu forța în spital. Să plece dacă nu pot să vorbească frumos unui pacient care se duce acolo pentru că are o suferință, nu pentru că se plictisește. Poate or fi ei profesioniști, dar le lipsește omenia acestor roboți care se cheamă medici și asistente!", ne-a mai spus Andreea.

Așteptăm cu mare interes punctul de vedere al conducerii Spitalului Județean Constanța, dar și pe cel al subsecretarului de stat în Minis-terul Sănătății, Raed Arafat. Cazul nu trebuie tratat cu superficialitate, pentru că noaptea de groază prin care a trecut Andreea se poate repeta, cu alți pacienți în prim-plan.



Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
patraulea
7 noiembrie 2012
urgenta = zero

Am ajuns la urgenta cu fractura deschisa , asistenta mi-a cerut sa sun o ruda pentru a-mi aduce un calmant.Nu mai comentez de limbaj : sa ne dea guvernul calmante si atunci o sa avem , etc.In salon , desi s-a renovat , naravurile sunt nerenovate.Nu-ti da nimeni nici o atentie pana nu cotizezi.Am plecat asa cum eram la Eforie Sud unde am primit ingrijirile necesare fara apropouri si mi-am reparat fractura.

pacient
7 noiembrie 2012
analize bune, pacientul mort

Si eu am patit la fel, aveam criza de apendicita si am fost trimisa acasa pe motiv ca am probleme ginecologice,iar a doua zi de dimineata am fost operata de urgenta la Spitalul Port.

FONDURI UE
7 noiembrie 2012
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

pacient
7 noiembrie 2012
intrebare ptr.cei din sanatate

DE CE V-ATI ALES MESERIA DE DOCTOR / ASISTENT ,CA SA VA BATETI JOC DE PACIENTI SI SA SUFERE SI CEI CARE STIU CE INSEAMNA SA FII IN PRIMUL RAND OM SI APOI MEDIC ??????????????

cristi
7 noiembrie 2012
STIMATE REDACTIE

AM AVUT O MARE PROBLEMA SI EU AM SUFERIT UN ACCIDENT FOARTE GRAV PE O TRECERE DE PIETONI SI NU POT SA-MI IMAGINEZ PRIN CE CHINURI AM TRECUT . AM TRECUT PRIN DOUA SPITALE 1 SPITALUL JUDETEAN CONSTANTA 2 SPITALUL MUNICIPAL EFORIE SUD VA ROG FRUMOS SA VA DUCETI LA SPITALUL DIN EFORIE SUD LA SOTRM SA VEDETI CUM SUNT TRATATI PACIENTII ACOLO ABSOLUT SE CUMPARA ORICE DAR ORICE SE CUMPARA NU EXISTA NIMICA COMPENSAT SAU GRATUIT SA VEDETI MAI ALES CUM SE COMPORTA CADRELE MEDICALE CU TINE CAND AJUNGI PE MANA LOR ACELE ASA ZISE FEMEI DE SERVICI CARE LE BAGI IN BUZUNAR ZILNIC SUTA DE MI ESTE O MIZERIE DE NEDESCRIS ACOLO APARATURA INVECHITA DE ANI DE ZILE SA VEDETI CUM SE LUCREAZA IN ACEST SPITAL CUM SE INBOLNAVESC BOLNAVII IN LOC CA EI SA SE RECUPEREZE RUSINE SA VA FIE CADRELOR MEDICALE CARE ISI BAT JOC DE SANATATEA PACIENTILOR RUSINE SA LE FIE GUVERNANTILOR RUSINE HOTILOR CARE FURA DIN SISTEMU DE SANATATE ! RUSINE SA VA FIE!

am
7 noiembrie 2012
asa este

4 ore de asteptare este putin.... :) este o strategie sa se duca pacientii la spitalele particulare... eu cand am avut o problema am sunat la toate cabinetele si ma programa maine poimaine ... puteam sa si mor pana atunci:))) si la spitalul are de fapt este la fel... nimeni nu iti face nimic... te paseaza de la unu la altul aiurea doar sa nu se bage ..sa faca si mai rau :)

gabriela constanta
7 noiembrie 2012
sa facem o schimbare

este inadmisibil ce se intampla la acest spital unde spaga face ordinea iar lipsa de omenie si deasemeni lipsa bunului simt sunt la ele acasa,nu putem accepta in continuare asa ceva,cei care ar trebui sa se sesize sa o faca si cat mai urgent ,incomparabil cu alte spitale....la spitalul universitar bucuresti esti preluat imediat iar personalul de acolo dau dovada de omenie cum rar intalnesti.Bravo Bucuresti ! Constanta esti departe rau

Gabi
7 noiembrie 2012
Experienta neplacuta

Am fost la urgenta cu tatal meu care isi fracturase doua coaste. Dupa aproape trei ore, timp in care a avut niste dureri ingrozitoare, a fost trimis la radiografie. Dupa alte trei ore i s-a prescris reteta si a fost trimis acasa. Personalul este de doi lei. Niste nesimtiti care habar n-au meserie si sunt imuni la suferinta altora. Se hlizeau ca prostii unii la altii, se inghionteau intre ei si faceau glume proaste. Ceva de nedescris. Mi-a ramas in minte o femeie care agoniza de cateva ore pe o targa asezata langa receptie fara s-o bage nimeni in seama. Nici macar o perfuzie. Nu stiu ce s-o fi intamplat cu ea. Sincer, ma asteptam la altfel de atitudine. Probabil ca am vazut prea multe documentare care analizau sistemele de urgenta din diferite tari civilizate. Dar noi nu suntem o tara civilizata. Rusine, UPU Constanta!

croitoru
7 noiembrie 2012
veronica

Cand vor avea medicii salariile celor din occident vom avea servicii de calitate. nu va mai cacati pe voi ca dati spaga

Costel
7 noiembrie 2012
Urgenta Constanta

Execrabil,ca in toate sistemele bugetare si Administratie.Totul e desertaciune din varf pana la ultimul Roman.

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3841 secunde