Renunţaţi la fumat! Nicotina amplifică durerile de spate

224
Renunţaţi la fumat! Nicotina amplifică durerile de spate - nicotina2-1629723098.jpg

Articole de la același autor

Durerile de spate sunt întâlnite din ce în ce mai des la adulţii din ziua de astăzi. Acest lucru nu mai surprinde pe nimeni având în vedere alimentaţia necorespunzătoare şi sedentarismul din vieţile multora dintre noi. Pe lângă acestea există şi alte cauze, iar una dintre piste o reprezintă nicotina, care ar creşte percepţia durerii printr-o acţiune complexă exercitată asupra circuitelor cerebrale.

O echipă de cercetători a comparat rezultatele a circa 30 de studii internaţionale realizate pe această temă. Conform concluziei acestei analize, fumatul implică un risc mai mare de dureri de spate, asociat cu o sciatică (lombosciatică). Aceasta se caracterizează prin dureri de-a lungul nervilor sciatici aflaţi în spatele membrelor inferioare (din fese în coapse şi până la gambă).

Riscul creşte şi în privinţa probabilităţii internării în spital şi a unei intervenţii chirurgicale pentru hernie de disc sau o sciatică cu complicaţii. Acest lucru este valabil atât la bărbaţi, cât şi la femei, iar riscul este mult scăzut la foştii fumători decât la cei care continuă să fumeze (faţă de cei care nu au fumat niciodată). Prin urmare, oprirea fumatului pare a reduce semnificativ riscul. La ora actuală, există o serie de argumente care sugerează că fumatul este un factor agravant, fără îndoială, prin intermediul interacţiunilor subtile cu căile durerii, cum au sugerat studii care s-au bazat pe observarea creierului prin rezonanţă magnetică (RMN funcţional).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 31 Mai 2020
Stire din Social : 31 Mai, Ziua Mondială Fără Tutun
Pagina a fost generata in 1.7343 secunde