Remedii naturiste care scad colesterolul rău

286
Remedii naturiste care scad colesterolul rău - remediinaturiste2-1627649392.jpg

Articole recomandate

Majoritatea colesterolului din organism este produs de ficat, iar 20-30% provine din alimentele de origine animală.

Lecitina: este o substanţă bogată în fosfolipide şi foarte folositoare în cazul în care ai hipercolesterolemie. Are rolul de a separa colesterolul în particule mici care pot fi uşor suportate de către organism. Un aport corespunzător de lecitină împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge. Surse de lecitina găseşti în: ulei vegetal, cereale integrale, boabe de soia şi lapte nepasteurizat.

Vitaminele: vitamina B6 (piridoxina), B15 (colina) şi B3 sunt recunoscute pentru proprietatea de a diminua colesterolul dăunător. Aceste vitamine le găseşti în: germenii de grâu, drojdie, tărâţe. De asemenea, vitamina E nu trebuie să lipsească din organism, cele mai importante surse găsindu-se în: seminţele de floarea soarelui, flori de şofran, ulei de soia.

Seminţele de floarea soarelui conţin o cantitate substanţială de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din pereţii arterelor.

Seminţele de coriandru - consumă regulat un decoct din seminţe de coriandru pentru a reduce colesterolul dăunător. Este un bun diuretic şi stimulează acţiunea rinichilor. Mod de preparare: se fierb două linguri seminţe de coriandru şi se strecoară după răcire. Se consumă de două ori pe zi din acest decoct.


Fibre: tărâţe de grâu, orez, orz, secară, cartofi, morcovi, sfecla, gulie, mango, guava, varza, lăptucă şi ţelină.

Persoanele care au colesterolul ridicat trebuie să bea cel puţin 8 - 10 pahare cu apă pe zi, aceasta având proprietatea de a stimula funcţia excretorie a rinichilor. Acest lucru facilitează eliminarea din organism a colesterolului în exces. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6081 secunde