Recăpătaţi-vă zâmbetul cu ajutorul coroanelor dentare!

871
Recăpătaţi-vă zâmbetul cu ajutorul coroanelor dentare! - fondcoroane2-1639163410.jpg

Articole de la același autor

În caz că aveţi unul sau mai mulţi dinţi lipsă şi nu doriţi un implant dentar, ori aveţi unul sau mai mulţi dinţi foarte afectaţi, coroana dentară este, în opinia medicilor dentişti, cea mai bună soluţie pentru care puteţi opta. În acest fel, vă puteţi recăpăta zâmbetul rapid şi, atenţie, fără durere. Realizate din materiale premium, de cea mai bună calitate şi prin tehnologii moderne digitale, coroanele dentare sunt, în ziua de azi, una din cele mai solicitate intervenţii de către pacienţii care au probleme cu dantura.

Mai mult decât atât, un dinte lipsă poate fi înlocuit, şi el, cu ajutorul unei coroane dentare, desigur, prin realizarea unei punţi dentare, iar în unele situaţii, dinţii foarte afectaţi sunt recuperaţi. Procedura împiedică, printre altele, migrarea dinţilor vecini, în cazul în care un dinte lipseşte. În plus, oferă pacientului aspectul şi culoarea unui dinte natural. În funcţie de dorinţa acestuia, coroana ceramică este realizată pe suport de metal, poate fi integral ceramică sau pe suport de zirconiu. Aşadar, coroanele dentare sunt nişte lucrări protetice care acoperă sau învelesc partea vizibilă a unui dinte. Totuşi, pentru ca medicul stomatolog să le poată fixa pe dinte trebuie îndeplinite anumite condiţii. Una dintre acestea se referă la faptul că acesta va prepara într-un anumit fel dintele, operaţiune numită şlefuire. Apoi, dintele respectiv trebuie să nu prezinte procese infecţioase la nivelul rădăcinilor, să fie corect tratat şi să nu fie mobil.

În acest scop, pregătirea dinţilor pentru etapa protetică este, de cele mai multe ori, un demers endodontic, de asemenea stimulativ pentru competenţele şi abilităţile individuale ale medicului. Nu în ultimul rând, este necesar ca partea coronară, adică partea vizibilă în cavitatea bucală a dintelui, să fie suficient de rezistentă pentru a susţine lucrarea.

De ce sunt recomandate coroanele dentare? De regulă, acestea sunt indicate în cazul distrucţiilor coronare masive, în cazul discromiilor severe şi sunt soluţii estetice, dar şi de restabilire a masticaţiei. De fapt, precaritatea acesteia poate determina tulburări gastro-intestinale, dudoenite, gastrite etc.

„Deoarece coroanele sunt lucrări dentare mici, toate forţele masticatorii se vor transmite de-a lungul rădăcinii dintelui pe care sunt fixate, asigurând astfel un confort optim. De asemenea, în cazul dinţilor extrem de fragili, afectaţi de diferite patologii (carii, fracturi considerabile, cu pereţi subţiri, care au fost restauraţi cu obturaţii mult prea voluminoase) şi care au fost extraşi chirurgical, aceştia lasă în urma lor spaţii care poartă denumirea de edentaţie. Din fericire, edentaţia poate fi redusă cu 1-2 dinţi sau întinsă, prin absenţa de pe arcadele dentare a mai multor dinţi. În acelaşi timp, aplicarea coroanelor dentare în zonele edentate este imperios necesară, deoarece dinţii restanţi primesc o tensiune masticatorie mult prea mare şi se vor îmbolnăvi. Mai departe, aceştia migrează spre spaţiul rămas liber, se înclină, iar osul se resoarbe. Astfel, forţele masticatorii nu se mai distribuie uniform, contactele dintre dinţii superiori şi cei inferiori nu mai sunt perfect echilibrate şi ocluzia se prăbuşeşte”, a explicat dr. Cristian Mina.

Problema este că, dacă după extracţie pacientul aşteaptă prea mult timp pentru a înlocui dintele lipsă, există riscul ca spaţiul edentat să se micşoreze, fapt ce duce la imposibilitatea aplicării în zona respectivă a unei coroane dentare. Prin montarea acestor coroane, se urmăreşte şi refacerea funcţiei fonetice a pacientului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9262 secunde