REACȚIE ȘOCANTĂ A SPITALULUI JUDEȚEAN CONSTANȚA: "Condițiile sunt cele care sunt, ce putem face?!" Mama lui Denis Pașcovici, acuzată de medici că minte

5454
8

Articole de la același autor

Drama lui Denis Pașcovici, băiețelul de 11 ani al fostului fotbalist de la Farul și de la Dinamo, Cosmin Pașcovici, a zguduit din nou opinia publică și ne-a readus aminte că nu ni se acordă dreptul să fim tratați, în condiții umane, nici măcar în Spitalul Județean de Urgență. 


Denis a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală, pe când avea doar doi anișori. În tot acest timp, a fost tratat și a suferit mai multe intervenții chirurgicale în străinătate, iar după cel mai recent control în Franța, în luna aprilie, s-a confirmat că starea sa este bună. Acum, însă, Denis se află internat, în comă, în secția de Terapie Intensivă Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, iar mama sa veghează zi și noapte lângă patul acestuia. 


Mama lui Denis este revoltată de condițiile "nepotrivite" cu care se confruntă la secția de Terapie Intensivă, dar și de faptul că fiul său, deja grav bolnav, a contactat două bacterii intraspitalicești.


"Am cumpărat eu antibiotice când i s-au descoperit primele bacterii luate în spital. Asta e cel mai rău. Că după atâția ani în spitale începi să înțelegi și să vezi că nu poți face nimic în fața sistemului. Aici în spital, refolosesc canulele, le resterilizează, deși ar trebui să fie aruncate. Uite că de pe canulă a luat Klebsiella și Piocianic! Am adus eu betadină de acasă, că la spital nu era. Denie e hrănit pe nas, tubul nazo ar trebui schimbat la 15 zile, am făcut eu scandal și l-au schimbat medicii după 42 de zile! Dacă pentru boală nu e nimeni de vină, pentru ce e în jur trebuie să răspundă cineva. Secția de Terapie Intensivă Copii e groaznică! E doar o toaletă, iar părinții nu au acces la ea. Nu e vina medicilor, ci a managerilor. Doamna doctor Bodărău, șefa de secție, e extraordinară, m-a ajutat enorm. Dar Denis se stinge în această mizerie!", a povestit Ionela Pașcovici, mama lui Denis, pentru www.tolo.ro.


"Dacă a făcut infecții spitalicești, toți fac!"
Reprezentanții SCJU au declarat că le este cunoscut cazul lui Denis, însă au dezmințit tot ce a afirmat mama băiatului, punând totul pe seama durerii pe care femeia o simte în aceste momente.


"Cunoaștem cazul foarte bine, pentru că avem grijă de acest copil de două luni de zile, însă tot ce afirmă mama acestuia este o minciună. Acest copil a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală pe când avea doar doi ani, iar în urmă cu două luni a făcut o gravă hemoragie cerebrală, aproape de accident vascular, și a fost operat la noi în spital. 


În tot acest timp, de când este bolnav, copilul a suportat tratament specific, a fost iradiat și a rămas cu grave deficiențe cerebrale. Starea lui este gravă, nu mănâncă, nu recunoaște pe nimeni", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Constanța.


Potrivit acestuia, copilul a fost îngrijit întocmai procedurilor și consideră că mama ar fi trebuit să meargă să discute direct cu conducerea spitalului. "Tot ce a afirmat mama sa este o minciună. Am vorbit cu medicii de pe secție și mi-au spus că i s-a schimbat canula și a fost îngrijit corespunzător. Dacă a făcut infecții intra-spitalicești, toți fac. Gândiți-vă că stă de două luni în spital. Aerul ajunge direct în plămâni nu mai este drenat de sistemul limfatic, era de așteptat să facă o infecție. Îi înțelegem tragedia doamnei, însă din ce a declarat, nimic nu este adevărat și nu înțeleg de ce nu a discutat direct cu noi", a mai spus reprezentantul spitalului.


"Condițiile sunt care sunt, ce putem face?!!"
Întrebat despre condițiile insalubre de la Secția de Terapie Intensivă, directorul medical al SCJU a afirmat că și acestea sunt în imaginația pacienților. "Condițiile sunt care sunt, ce putem face?! ". La întrebarea dacă va fi renovat spitalul pentru ca pacienții să poată sta în condiții umane acesta ne-a răspuns: "Când vor fi bani. Renovarea se va face când vom primi fonduri de la Consiliul Județean și de la Ministerul Sănătății". Mihnea Avram afirmă că banii aceștia, pentru a îmbunătăți condițiile din spital, au fost solicitați în re-petate rânduri, însă nu s-a luat nicio atitu-dine în acest sens.


Însă, până se vor mobiliza autoritățile, constănțenii vor fi în continuare "tratați" în condițiile "care sunt", condiții care nu îți permit nici să te speli, pentru că ți-e scârbă să atingi acele obiecte vechi, jerpelite și posibil contaminate. 


Comentează știrea

Constantean
14 iunie 2016
Sju

Nu am vazut medici,asistente,infirmiere in fata spitalului protestand impotriva conditiilor de lucru.Asta spune tot

Carmen
14 iunie 2016
Oferta de lucru pentru toti!

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

tony
14 iunie 2016
biserica.....Mmmm

Va dau eu solutia ....Demolatii bisericele si construiti spitale..Nenorocitor...Nu mai ies la nici un vot pana nu daramatii bisericele ....Sant prea multe!

Benis
14 iunie 2016
o noua colecta pentru pascovici

iar el, dupa ce strange banii ii joaca pe toti la poker si pacanele, n-ajunge nimic la saracul copil.

zoro
14 iunie 2016
mi se pare o calomnie

Mi se pare o calomnie cee ce afirmi, daca ai dovezi in acest sens, mergi mai departe, daca nu , nu mai manca kakat, ii cunosc personal de cand s-a nascut baiatul si te asigur ca eu sacrificat TOT ce se putea sacrifica pt sanatatea lui. Mi se pare deplorabil sa arunci cu mizerie in acesti oameni atat de greu incercati. Pacatul tau sa fie, nu uita ca viata e cruda, nu rade de necazul altuia ca nu se stie.

Răspuns la: o noua colecta pentru pascovici
Adăugat de : Benis, 14 iunie 2016
iar el, dupa ce strange banii ii joaca pe toti la poker si pacanele, n-ajunge nimic la saracul copil.
Denis
21 iunie 2016
trist dar, adevarat!!!

El conduce un tractor in Franta iar, ea conduce un BMW in Constanta:))) Cand cheltuia banii pe la terase cu prietenele nu se gandea ca are nevoie de bani:) Pacat de copilul ala care n-are nici o vina. Dumnezeu sa aiba mila de copil!!! :(((

Eremia
16 decembrie 2022
Eremia

https://www.candipharm.com/#

MorrisLet
29 decembrie 2022
MorrisLet

plaquenil 200mg friends program

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7628 secunde