Răsturnare de situație în cazul persoanelor alergice la gluten

461
Răsturnare de situație în cazul persoanelor alergice la gluten - candtrebuiesarenuntilapaine-1491911747.jpg

Articole de la același autor

Un virus în general inofensiv poate declanșa o alergie durabilă la gluten și provoca boala celiacă, o patologie autoimună care afectează intestinul subțire. 


Aceasta este concluzia unui studiu publicat de curând de revista americană "Science". Această descoperire scoate în evidență rolul ce pare important al infecțiilor virale în bolile autoimune, întrucât un virus este suspectat și de provocarea diabetului infantil sau de tip 1. De asemenea, potrivit cercetătorilor, această descoperire deschide posibilitatea ca vaccinurile să poată fi într-o zi utilizate pentru a preveni aceste maladii.






La persoanele care suferă de maladia celiacă, ingestia de gluten provenit din grâu, secară și orz provoacă o reacție imunitară anormală în intestinul subțire, creând o inflamație care poate duce la leziuni.


Singurul tratament este evitarea consumului de gluten.


Cercetarea mai arată că acești viruși intestinali din familia Reoviridae pot provoca o reacție excesivă a sistemului imunitar la gluten, o proteină deja greu de digerat.




Pe parcursul studiului, s-a constatat că acești viruși declanșează o reacție inflamatorie și pierderea de toleranță la gluten.

Majoritatea copiilor mănâncă primele lor cereale care conțin gluten la vârsta de șase luni, când sistemul lor imunitar este încă foarte vulnerabil la virus și la alți agenți patogeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5725 secunde