Râie și păduchi, în școlile constănțene!

824
Râie și păduchi, în școlile constănțene! - raportdsp-1475769600.jpg

Articole de la același autor

La reînceperea cursurilor, după vacanța de vară, medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare (în mediul urban) și medicii de familie (în mediul rural) au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi.

Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase. Triajul epidemiologic a fost efectuat în toate unitățile de învățământ din județul Constanța, în perioada 12-22 septembrie, iar în urma acestuia, Direcția Județeană de Sănătate Publică (DSPJ) a întocmit un raport cu rezulta-tele.

"Au fost controlate 315 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale, licee) și au fost examinați 70.595 de copii.

În urma controalelor, s-a înregistrat un număr de 484 de cazuri de îmbolnăvire. Au fost depistate următoarele afecțiuni: două cazuri de hepatite virale acute, două cazuri de meningită (virală, acută), 205 cazuri de angine, două cazuri de angine cu SH, 35 de cazuri de alte boli infecțioase, șase cazuri de scabie, 223 de cazuri de pediculoză (păduchi), zece cazuri de micoze și un caz de alte boli parazitare", a declarat dr. Loti Popescu, reprezentant al Direcției Județene de Sănătate Publică (DSPJ) Constanța.

Potrivit reprezentanților DSPJ, la 10 zile după primul examen, s-a efectuat un recontrol numai pentru cazurile de scabie și pediculoză și au fost înregistrate 59 cazuri de pediculoză și două cazuri de scabie. Pentru acești copii, s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.

v v v

Principalele afecțiuni depistate în triajul epidemiologic efectuat la începerea anului școlar 2016-2017 au fost anginele și pediculoza. Comparativ cu anul 2015, aceeași perioadă, când au fost triați 72.114 subiecți și s-au înregistrat 656 cazuri de îmbolnăvire, se constată că numărul total de cazuri înregistrate în septembrie 2016 este în ușoară scădere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5681 secunde