Raed Arafat: În cursul acestui an vom începe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de către ISU

156
Raed Arafat: În cursul acestui an vom începe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de către ISU - raedarafat57181100-1554031994.jpg

Articole recomandate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că în cursul acestui an va începe procedura de preluare a serviciilor SMURD civile de către Inspectoratele pentru Situații de Urgență, dacă proiectul de lege va fi adoptat și de Senat, scrie romaniatv.net


"Echipele civile există în 5 județe, iar aceste echipe au fost înființate înaintea legii care a ieșit, legea Sănătății de-atunci, și care erau echipe finanțate de primării pentru personal și de bugetul de stat pentru combustibil și materiale sanitare. În ultimii doi ani am început să avem presiuni din partea primăriilor că nu mai pot să susțină aceste echipaje. Județul Iași le-a desființat integral, de exemplu, și am pierdut puncte de lucru acolo. Într-o analiză, singura soluție era să preluăm aceste echipe la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. A intrat o propunere legislativă, a fost susținută, chiar am fost sprijiniți și din județul Mureș de domnul prefect, că să ajungem ca această lege să fie acceptată și la nivel guvernamental. Pentru că a venit ca inițiativă legislativă din partea Parlamentului, Ministerul de Interne bineînțeles a sprijinit-o și au semnat acordul pentru ea. Acum a ieșit de la Camera Deputaților cu vot unanim și urmează să treacă prin Senat, unde sper să nu fie nici o problemă acolo. Asta înseamnă că în cursul acestui an vom începe procedura de preluare", a declarat duminică Raed Arafat, la inaugurarea noului punct de lucru al ISU Mureș, găzduit de platforma combinatului Azomureș.


Potrivit secretarului de stat, până la preluarea echipajelor civile ale SMURD, cel puțin la nivelul județului Mureș, Consiliul Județean s-a oferit să plătească salariile angajaților, întrucât primăriile susțin că nu mai au fonduri.


"După Mureș vine Hunedoara și Sibiu, mai avem Arad și Maramureș, care mai au câte două-trei echipe, dar cele mai multe echipe de acest gen sunt în Mureș. Dacă s-ar desființa echipele acestea, pleacă cam 60% din echipele SMURD-ului din județ. Din 13 echipe la nivel național, 8 echipe, dacă nu mă înșel, funcționează și cu personal civil. Este vorba doar de salarii, fiindcă dotarea există, totul există. În județul Mureș, dacă ar dispărea punctele Deda, Ibănești, Râciu, Iernut, o parte din echipajul din Reghin, fiindcă acolo e echipaj mixt, acolo ar muri oameni imediat. Au avut 1.400 de intervenții pe echipă", a precizat dr. Raed Arafat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5466 secunde