Radiologii, foarte importanți la stabilirea unui diagnostic

Vineri, 08 Noiembrie 2019
129
Ziua Internațională a Radiologiei se sărbătorește, în fiecare an, la data de 8 noiembrie. În această zi, și în județul Constanța, sunt organizate o serie de acțiuni care au scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra rolului radiologiei în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum și pentru a îmbunătăți înțelegerea rolului pe care medicii radiologi și tehnicienii îl joacă în cadrul procesului de acordare a îngrijirilor de sănătate. 


8 noiembrie este ziua în care, în anul 1895, Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit existența razelor X. Aceasta a fost și motivul pentru care a fost aleasă ca o zi de conștientizare și acțiune pentru informarea populației cu privire la potențialul medical și științific al imagisticii medicale, dar mai ales asupra rolului pe care îl au radiologii și imagiștii în cadrul echipei medicale. 


Totodată, campania are ca scop evidențierea rolului esențial pe care specialiștii din domeniul imagisticii îl joacă în detectarea, diagnosticul și managementul bolilor musculo-scheletale, aceștia contribuind la creșterea calității tratamentului acestor pacienți. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.289 secunde