Prunele uscate sunt indicate în prevenirea și tratarea anemiei

274
Prunele uscate sunt indicate în prevenirea și tratarea anemiei - prunele-1629897702.jpg

Articole de la același autor

Vă plac prunele uscate? Înainte de a zice nu, ar trebui să vă gândiți că acestea conțin o varietate de antioxidanți care protejează celulele și componentele acestora de deteriorarea oxidativă. Antioxidanții sunt substanțe care apără organismul împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Apoi, se cunoaște că radicalii liberi sunt asociați cu dezvoltarea a numeroase boli, inclusiv boli de inimă, multe forme de cancer, afecțiuni neurogenerative, precum Alzheimer și Parkinson, artrita, accidentul vascular cerebral, alergiile, oboseala cronică și îmbătrânirea.

Specialiștii spun că prunele uscate în mod natural și neafumate, depășesc conținutul de antioxidanți al fructelor de pădure. Astfel, o singură prună uscată conține aceeași cantitate de vitamine și minerale cât un pumn de afine. Acestea conțin fier, calciu, potasiu, seleniu, vitaminele A, B și C, iar antioxidanții protejează celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative și a cancerului.

De asemenea, ele sunt indicate în prevenirea și în tratarea anemiei feriprive, a cărei cauză este lipsa de fier din organism. O sută de grame de prune conțin 210 mg de potasiu, un mineral esențial pentru o bună funcționare a inimii. Mai multe studii au arătat că potasiul previne hipertensiunea arterială și scade riscul de infarct. Pe lângă toate acestea, datorită acidului propanoic pe care îl conțin fibrele insolubile din prune, ajută și la scăderea colesterolului rău din sânge.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9303 secunde