Proteze salvatoare pentru genunchii bolnavi

130
Proteze salvatoare pentru genunchii bolnavi - proteze2-1570176114.jpg

Articole de la același autor

Aveți mari probleme cu picioarele? Nu intrați în panică, întrucât specialiștii au realizat, de curând, un nou model de proteză pentru genunchi, care are capacitatea de a reda mobilitatea persoanelor cu probleme articulare grave. Practic, se realizează o intervenție chirurgicală prin care se urmărește protezarea totală a genunchiului. 


În ceea ce privește tehnica operatorie, aceasta constă în îndepărtarea suprafețelor articulare degradate, realizându-se niște tăieturi la nivelul oaselor, în așa fel încât proteza să refacă suprafața articulară, fiind atașată perfect la tăieturile menționate. 
După aceea, se echilibrează ligamentele, astfel încât genunchiul să nu alunece, să nu aibă jocuri, se reglează axul membrului, iar apoi se introduce proteza definitivă alcătuită dintr-o componentă metalică femurală și o componentă metalică tibială care are și o polietilenă specială rezistentă la uzură.
 
Desigur, și protezele folosite anterior erau de bună calitate, însă, grație acestui model nou, se face un pas înainte în dezvoltarea tehnicilor de ortopedie. Ideea este de a asigura și a oferi pacienților accesul la o îngrijire de calitate, ceea ce va determina, în timp, rezultate cât mai bune și un confort al vieții considerabil mai ridicat pentru aceștia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8611 secunde