Propolisul, un ajutor de nădejde în lupta cu gripa și răcelile de sezon

262
Propolisul, un ajutor de nădejde în lupta cu gripa și răcelile de sezon - propolis-1633866468.jpg

Articole de la același autor

Propolisul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Nu o spunem noi, ci specialiștii, care susțin că acesta poate fi un bun adjuvant pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă. Deși nu este un tratament de primă linie pentru aceste probleme de sănătate, poate ajuta foarte mult. Compoziția acestui ingredient natural poate varia, însă, în funcție de locația albinelor și de copacii și florile la care au acces.

Cu toate acestea, în general, conține flavonoizi și alți compuși bioactivi cu potențial medicinal. Multe persoane nu pot face distincția între gripă și răceală, deoarece simptomele sunt similare. Totuși, răcelile sunt mai ușoare decât gripa și, de obicei, nu provoacă complicații grave.

În schimb, gripa este însoțită de următoarele simptome: febră moderată sau mare, frisoane, tuse și dureri în gât, mucus și congestie, dureri musculare, dureri de cap, oboseală.

Prin urmare, este important să știți cum să vă tratați. În acest sens, cel mai bine este să solicitați asistență medicală, deoarece medicul vă poate oferi un diagnostic mai precis și, pe baza acestuia, un tratament potrivit. Medicul poate determina dacă este convenabil să completați tratamentul cu produse adjuvante, cum ar fi propolisul. După cum s-a menționat într-un studiu american, propolisul are acțiune antioxidantă, antiinflamatoare și antibacteriană. În general, este recomandat ca remediu complementar împotriva diferitelor tipuri de infecții, leziuni și boli. Deși dovezile sunt limitate, există descoperiri care susțin unele dintre utilizările sale terapeutice.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6658 secunde