Produsele dezinfectante, controlate la sânge! Se cer analize pentru fiecare în parte

178
1
Produsele dezinfectante, controlate la sânge! Se cer analize pentru fiecare în parte - biocide-1473433238.jpg

Articole de la același autor

După ce scandalul dezinfectanților diluați a pus la colțul de rușine Ministerul Sănătății, iată că - în sfârșit! - apar primele decizii concrete, constând într-o serie de măsuri stricte de autorizare și verificare a produselor care se găsesc pe piața românească și sunt utilizate în spitale.

Așadar, potrivit Ministerului Sănătății, produsele biocide pentru dezinfecția tegumentelor (TP1) și a suprafețelor (TP2) vor fi supuse la teste de eficacitate în laboratoare acreditate la standarde europene. Testele vor fi efectuate pentru fiecare acțiune declarată a fiecărui produs. Cu alte cuvinte, dacă un produs biocid are, de exemplu, trei acțiuni diferite (bactericid, sporicid și virulicid), atunci producătorul/distribuitorul trebuie să prezinte trei buletine de analiză a eficacității, unul pentru fiecare acțiune, la Comisia Națională pentru Produse Biocide.

O măsură nouă luată de MS este aceea potrivit căreia, la intrarea pe piață a unui produs biocid nou din categoriile TP1 și TP2, producătorul/distribuitorul trebuie să prezinte odată cu dosarul de avizare rapoarte de eficacitate realizate în două laboratoare acreditate distincte pentru fiecare acțiune declarată.

"Cu alte cuvinte, dacă un produs biocid are, de exemplu, două acțiuni diferite (bactericid și sporicid), atunci producătorul sau distribuitorul trebuie să prezinte patru buletine de analiză, două pentru fiecare acțiune, la Comisia Națională pentru Produse Biocide", se arată în documentul citat.

Instituția a mai anunțat că un producător sau distribuitor va pierde avizul de punere pe piață a unui produs biocid "la constatarea modificării cantitative sau calitative a substanței active și a altor ingrediente din produsul biocid; la nerespectarea obligației de testare în termen de 120 de zile, la nerespectarea obligației de testare recurentă la fiecare trei ani; la constatarea încălcării prevederilor din articolul 95 al Regulamentului Uniunii Europene privind produsele biocide (n.r. - articolul respectiv reglementează autorizarea produselor biocide la nivel european din punct de vedere al substanțelor active permise și al furnizorilor de substanțe)", se arată în comunicatul ministerial. 

Comentează știrea

MorrisLet
25 decembrie 2022
MorrisLet

http://www.hydroxychloroquinex.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3117 secunde