Probleme la degete? Sindromul de tunel carpian vă afectează mâinile

374
Probleme la degete? Sindromul de tunel carpian vă afectează mâinile - fondsindromdetunel1-1637507818.jpg

Articole de la același autor

Vă confruntați cu senzația de amorțeală, furnicături sau slăbiciune în mână? În acest caz, este posibil să suferiți de sindromul de tunel carpian, care este cauzat de presiunea asupra nervului median, care rulează pe lungimea brațului, trece printr-un pasaj în încheietura mâinii, numit tunel carpian și se termină în mână. Medianul controlează mișcarea și senzația din degetul mare, dar și mișcarea tuturor degetelor, cu excepția celor mici.

Tocmai de aceea, este foarte important să acordați atenție poziției mâinii atunci când vorbiți la telefon sau scrieți la calculator. Ar fi bine, dacă se poate, să folosiți o tastatură ergonomică pentru ameliorarea durerii în sindromul de tunel carpian. În ziua de azi, numeroase femei suferă de sindromul de tunel carpian, și, de multe ori, singura soluție pentru această problemă este intervenția chirurgicală.

Potrivit dr. Beatrice Toma, simptomele sindromului de tunel carpian apar între 30 și 60 de ani. Pentru că la femei tunelul carpian este mai îngust decât la bărbați, ele sunt mai expuse riscului de a suferi de această afecțiune, care se manifestă atunci când tunelul carpian (zona cuprinsă între oasele pumnului și ligamentul transversal carpian, unde se întâlnesc tendoanele mușchilor flexori ai mâinii și nervul median) este supus presiunii.

Mai departe, din cauza comprimării, tendoanele se inflamează și uneori poate apărea și acumularea de lichid. Întreaga zonă devine rigidă și foarte dureroasă. Deși apare, de obicei, la o mână, sindromul de tunel carpian ajunge să afecteze cu timpul ambele mâini, împiedicându-vă să manipulați anumite obiecte și să vă îndepliniți sarcinile zilnice.

Simptomele sindromului de tunel carpian includ durere nocturnă. De asemenea, printre primele simptome ale acestei afecțiuni se numără și senzația de disconfort, furnicăturile și amorțelile, precum și crampele puternice la nivelul mâinii. Apoi, pot apărea crampe care radiază spre cot și dureri la degetul mare. În unele situații, intervin dificultățile la prinderea obiectelor mici și pierderea sensibilității degetelor. La acestea se adaugă prinderea obiectelor cu degetul mare și cel arătător, care este foarte dureroasă. Aceste simptome apar mult mai frecvent la femeile însărcinate, ca urmare a cantității exagerate de lichide reținute în țesuturi. Cu toate acestea, puteți ameliora durerea în sindromul de tunel carpian cu cataplasme antiinflamatoare cu ghimbir, care este una dintre cele mai bune plante medicinale cu proprietăți antiinflamatoare. Faceți o pastă dintr-o linguriță de ghimbir ras și câteva picături de ulei esențial de eucalipt și mentă. Puteți folosi ulei esențial cumpărat sau preparat în casă. Turnați peste ingredientele de mai sus o ceașcă de apă caldă și lăsați totul să se răcească. Țineți preparatul în frigider. Înmuați o compresă în amestec și aplicați-o pe zona cu probleme timp de o jumătate de oră. Desigur, sindromul de tunel carpian poate fi tratat și din interior, printr-o dietă care cuprinde alimente care scad inflamația și întăresc nervii, cartilajele și oasele. Ce ar trebui să faceți? Este foarte simplu: începeți ziua cu o linguriță de semințe de in, care luptă împotriva inflamațiilor. Orezul, legumele cu frunze verzi și bananele sunt antiinflamatoare excelente, la fel ca și grapefruitul, ananasul și sucul de portocale. Acestea conțin antioxidanți, minerale esențiale și vitamina B, așa că nu uitați să le includeți în dieta zilnică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Noiembrie 2021
Stire din Sănătate : Ceaiul de mentă combate stresul
Pagina a fost generata in 0.63 secunde