Probleme de stomac? Iată de ce investigații aveți nevoie

419
1
Probleme de stomac? Iată de ce investigații aveți nevoie - problemedestomacdreugendumitru7-1434293552.jpg

Articole de la același autor

Un diagnostic clar al afecțiunilor stomacului și colonului este absolut necesar atunci când simptomele nu contenesc și trebuie înțelese de către fiecare pacient. Cum știm, însă, de ce investigație avem nevoie?


De pildă, pentru cei care suferă din cauza vreunei afecțiuni a stomacului sau a tubului digestiv, medicii recomandă ca investigație endoscopia digestivă superioară (EDS), o procedură ce permite vizualizarea mucoasei de la nivelul esofagului, stomacului și primei porțiuni a intestinului subțire (duodenul). 


"EDS este cea mai bună metodă de a depista inflamația, ulcerul, tumorile sau alte leziuni la nivelul tubului digestiv superior. De asemenea, prin intermediul EDS, se pot efectua proceduri terapeutice atunci când este cazul. De exemplu, rezecții de polipi gastrici, dilatări de stenoze esofagiene sau tratamentul hemoragiilor digestive superioare. Se pot preleva, totodată, și biopsii de la nivelul tumorilor întâlnite la nivelul tubului digestiv superior", explică dr. Eugen Dumitru, medic primar gastroenterolog în cadrul Centrului medical de gastroenterologie, hepatologie și endoscopie digestivă Gastromond din Constanța. 


Pacienții asigurați pot beneficia de endoscopii decontate în baza biletului de trimitere de la medicul de familie și a cardului de sănătate. Pentru programări, aveți la dispoziție numerele de telefon 0341.462.767 și 0770.255.914.


Comentează știrea

Liviu
16 iunie 2015
Castiguri sigure

Castiguri sigure, cu cel mai puternic sistem! Va prezentam in premiera absoluta un sistem profitabil pentru toti cei care vor sa castige sigur mai multi bani, in timpul liber, fără obligatii, cu incepere imediata. Lucrati confortabil, acasa. Timpul de lucru este la alegere. Cereti urgent detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6244 secunde