Preparatele din flori de salcâm ajută la calmarea crampelor musculare

135
Preparatele din flori de salcâm ajută la calmarea crampelor musculare - floriledesalcam-1630505812.jpg

Articole de la același autor

Știați că florile de salcâm conțin numeroase substanțe active, precum glucide, ulei volatil, mucilag, acid organic clorogenic, acid organic cafeic? Tocmai de aceea, ele au întrebuințări în alimentație și în farmacia naturistă, fiind plăcute la gust și la miros și mai ales posedând o mare valoare terapeutică. Preparatele pe bază de salcâm sunt sub formă de infuzie, tinctură și pulbere. De exemplu, infuzia de flori de salcâm este recomandată în tratarea migrenelor. Se pune o linguriță de flori uscate într-o cană de apă fierbinte, se infuzează timp de 15 minute, se filtrează și se bea, eventual îndulcită cu miere.

Pentru a trata irascibilitatea, stările de anxietate și de depresie psihică prelungită, se prepară un macerat din două lingurițe de flori de salcâm la 200 ml apă, se ține timp de 8-10 ore la temperatura camerei, se filtrează și se bea câte puțin după micul dejun, dimineața. Preparatele din flori ajută și la calmarea crampelor musculare provocate de sistemul nervos.

Sunt recomandate pentru înlăturarea stresului. Se prepară un macerat din flori de salcâm: o linguriță de flori de salcâm și trei lingurițe de miere se lasă la macerat timp de 20 de zile. Se administrează câte două lingurițe de macerat de trei ori/ zi, timp de 21 de zile. Băile generale cu flori de salcâm au efecte calmante asupra sistemului nervos, fiind foarte indicate și în cazurile de încordare psihică sau de stres. Pentru băi, se folosesc doi pumni de flori la cadă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce apar crampele musculare
Pagina a fost generata in 1.8155 secunde