PREMIERĂ MONDIALĂ! Unui tânăr i s-au implantat urechile

471
PREMIERĂ MONDIALĂ! Unui tânăr i s-au implantat urechile - cpremieramondialaimplantdeurechi-1495625198.jpg

Articole de la același autor

O echipa de medici turci i-a implantat unui tânăr o pereche de urechi realizate din cartilagiu prelevat de mama pacientului, aceasta fiind prima operație de acest tip din lume. Pacientul în vârstă de 22 de ani suferea de anotie, o malformație congenitală care împiedică dezvoltarea urechilor și a fost operat fără succes de 11 ori, în intervenții în care s-a încercat să se reconstituie organul utilizând propriul cartilagiu.


În final, o echipă de medici de la Facultatea de Medicină din Universitatea Gaziantep (sud-estul Turciei) a utilizat cartilagiu prelevat din coasta mamei pacientului pentru a-i reconstitui urechile. "Este prima operație în care s-au creat urechi folosind țesut de cartilagiu de la altă persoană. Am realizat toate aceste operații la Facultatea de Medicină din Universitatea Gaziantep și suntem mândri. Această operație va deschide drumul spre alte cazuri", a declarat medicul chirurg Mehmet Mutaf, unul dintre participanții la operație.
Inițial, medicii au transplantat o mică parte din cartilagiul mamei pe pieptul fiului pentru a verifica dacă țesutul străin este acceptat de corp, iar după un an s-a realizat intervenția de implantare a urechilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6537 secunde