Prea multe informații "uzează" creierul?

243
Prea multe informații

Articole recomandate

Un sondaj realizat în 2013 a arătat că adulții tineri sunt, de fapt, mai predispuși în a avea tulburări de memorie decât persoanele în vârstă. Pe de altă parte, potrivit Mediafax, creierul vârstnicilor funcționează lent nu din cauza îmbătrânirii, ci a prea multor informații acumulate de-a lungul vieții. Cel puțin asta arată un nou studiu realizat de cercetătorii germani, potrivit huffingtonpost.com. Echipa de cercetători de la Tubingen University din Germania s-a folosit de computere pentru a reproduce diferite stadii ale memoriei unui adult. Modelele create pentru computere au fost… hrănite în fiecare zi cu o anumită cantitate de informații (la fel cum se întâmplă în cazul adulților tineri), dar, odată ce dispozitivele strângeau mai multă informație, performanța lor reflecta performanța persoanelor în vârstă, potrivit studiului, care a fost publicat în revista Topics in Cognitive Science. 
Motivația cercetării 
Oamenii de știință au inițiat acest studiu după ce au analizat un test lingvistic anterior, în care voluntarilor - persoane tinere și în vârstă - li s-a cerut să-și amintească anumite cuvinte care nu aveau nicio legătură între ele, cum ar fi cravată și biscuite. Rezultatele au favorizat persoanele tinere. Studiul anterior a sugerat că motivul pentru care persoanele în vârstă au întâmpinat dificultăți la acest test a fost din cauza memoriei lor în declin. Cu toate acestea, oamenii de știință de la Tubingen University au concluzionat că nu aceasta a fost cauza. 
"Persoanele în vârstă trebuie să depună mai mult efort pentru a învăța perechi de cuvinte care nu au legătură, deoarece, spre deosebire de tineri, ei știu foarte multe lucruri despre cuvintele care nu au legătură", a spus Harald Baayen, unul dintre cercetătorii care au lucrat la acest studiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum se curăță creierul când dormim
Marţi, 22 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Cinstind memoria ostașilor români
Pagina a fost generata in 0.5484 secunde