Pot să îi dau copilului meu un supliment de fier, preventiv?

136
Pot să îi dau copilului meu un supliment de fier, preventiv? - suplimentefiercopii-1369147610.jpg
Copiii sunt mai predispuși la anemie în perioadele de creștere rapidă când au nevoie de mai mult fier și nu întotdeauna îl primesc. 

Totuși, anemia cu deficit de fier nu apare peste noapte, ci este cauzată de o deficiență relativ severă care se dezvoltă în timp.

Deficitul de fier poate să apară din diferite cauze: o dietă săracă în fier, pierderi de sânge în tractul intestinal și o absorbție scăzută a fierului. Iată de ce, mulți dintre părinți se întreabă dacă pot să îi administreze copilului suplimente pe bază de fier pentru a evita aceste situații. "De obicei, pediatrul începe profilaxia anemiei în jurul vârstei de 3 luni a copilului, însă monitorizarea este permanentă, mai ales în cazul copiilor care au probleme sau care s-au născut prematur. Cât privește suplimentele de fier, ele pot fi date copiilor, însă dozele trebuie stabilite de medic numai după ce se fac testele de sânge. Pe de altă parte, părinții pot introduce în alimentația copiilor cantități mai mari de vegetale sau carne slabă pentru a completa necesarul de fier în mod natural", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Aloe vera, "leacul zeilor"
Pagina a fost generata in 0.4284 secunde