Podometre gratuite, la Clinica pentru Diabet

635

Articole de la același autor

Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată, săptămâna viitoare, cu o serie de activități și în Constanța.

Luni, 14 noiembrie, medicii de la Spitalul Județean, împreună cu membrii Asociației Copiilor cu Diabet din județ, vor desfășura activități de informare în liceele constănțene, pentru a le vorbi tinerilor despre importanța unui stil de viață sănătos.

"Ideea acestor acțiuni a venit chiar din partea unei eleve, pentru a le aminti adolescenților că trebuie să trăim sănătos", spune dr. Doina Catrinoiu, șeful Secției de Boli Interne, Departamentul pentru Diabet.

Doctorii vor vizita Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și Liceele Teoretice "Traian" și "Ovidius". Acțiunile vor avea loc în colaborare cu Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet din Județul Constanța.

v v v

Medicii susțin pacienții afectați de diabet, prin urmare, cei care vor veni luni, de Ziua Mondială a Dia-betului, la clinica din Spitalul Jude-țean Constanța, vor primi, gratuit, câte un podometru, care să îi ajute să își monitorizeze efortul fizic. Cu ajutorul acestui dispozitiv, sunt con-torizați kilometri pe care o persoană îi parcurge zilnic. Pacienții vor reveni apoi la centru cu rezultatele, care vor fi analizate de doctori.

"Întotdeauna, avem impresia că mergem mai mult decât o facem în realitate. Acest aparat îi va ajuta pe pacienți să își numere pașii, dar și pe doctori pentru a putea stabili tratamentul adecvat", precizează dr. Doina Catrinoiu.

Se monitorizează și numărul de calorii consumate, sau nivelul glicemiei și se încurajează efortul fizic. Podometrul îi poate ambițio-na pe utilizatori să meargă din ce în ce mai mult în fiecare zi.

"Nu putem spune cu exactitate câte podometre putem pune la dispoziție, noi încercăm cât mai multe. Considerăm că toți pacienții au nevoie de acest dispozitiv pentru a înțelege importanța efortului fizic pentru bolnavii de diabet", a menționat șeful Secției de Boli Interne. "Nu vom acorda podometrele în funcție de vârstă sau pe alte criterii. Dispozitivele vor fi împărțite tuturor pacienților care își doresc să le folosească".

v v v

În evidențele Clinicii de Diabet a Spitalului Județean de Urgență din Constanța, sunt înregistrați peste 25 de mii de diabetici. Cu toate acestea, numărul bolnavilor reali este cu siguranță mai mare, afir-mă dr. Catrinoiu: "Sunt foarte mulți bolnavi care nu se prezintă la medic pentru că ori nu știu că au diabet, ori ignoră afecțiunea. Unii dintre ei află că suferă de diabet în timpul altor controale medicale". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Ce vedete vin la Balul Bobocilor?
Pagina a fost generata in 0.4987 secunde