Planul Strategic de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale, lansat

169
Planul Strategic de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale, lansat - infectiinosocomiale-1461743427.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății a lansat ieri, 26 aprilie a.c., "Planul Strategic de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale 2016 – 2018". 


Planul include un ansamblu de măsuri care vizează prevenția, reducerea incidenței, monitorizarea și creșterea capacității de diagnostic a infecțiilor nosocomiale. În vederea fundamentării Planului Strategic, Ministerul Sănătății a derulat următoarele activități:


Evaluarea activităților specifice și a structurii de personal din 112 spitale la nivel național, selectate pe baza tipului de activități medicale desfășurate, corelate cu riscul de apariție a infecțiilor nosocomiale și de emergență a rezistenței bacteriilor la antimicrobiene - spitale județene de urgență, institute clinice, spitale de boli infecțioase, maternități. Realizarea de controale încrucișate la nivel național.


Planul vizează atingerea următoarelor obiective majore: 


Creșterea capacității de diagnostic, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, precum și realizarea unui sistem eficient de raportare a acestor infecții; îmbunătățirea activității de supraveghere și limitarea rezistenței bacteriene la antimicrobiene în mediul spitalicesc; reducerea consumului excesiv și nejustificat de antibiotice.


Pentru îndeplinirea acestor obiective, au fost stabilite o serie de direcții de acțiune, prevăzute în 3 pachete de activități - legislativ, organizatoric, investiții care vizează elaborarea și aprobarea actelor normative necesare coordonării domeniului la nivel național. De asemenea va fi demarat un plan de investiții care sa îmbunătățească / standardizeze dotarea laboratoarelor de microbiologie și a SPCIN din cadrul unităților sanitare implicate în program. Vor fi organizate sesiuni de instruire a personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic și control al infecțiilor nosocomiale din cele 112 unități sanitare. 


Fondurile necesare pentru desfășurarea activităților aferente Planului Strategic au fost estimate la 30.000.000 lei, din care 13.200.000 lei vor fi cheltuiți pentru activitățile derulate în perioada mai-decembrie 2016.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3288 secunde