Pielea are nevoie, cel puțin o dată pe săptămână, de exfoliere

295
1
Pielea are nevoie, cel puțin o dată pe săptămână, de exfoliere - masca2-1637161631.jpg

Articole de la același autor

Este frig, iar pielea se usucă în această perioadă tot mai tare. Acesta este motivul pentru care este nevoie să vă exfoliați pielea cel puțin o dată pe săptămână. Exfolierea pielii constă în îndepărtarea celulelor moarte. În medie, pielea își regenerează în mod natural celulele o dată pe lună, dar o dată cu trecerea timpului, acest proces încetinește, iar celulele moarte rămân la suprafața pielii, împiedicând dezvoltarea celor noi, precizează dozadesanatate.ro.

Tocmai de aceea, este necesar să-i acordați pielii atenția cuvenită. În rândurile următoare veți găsi câteva rețete simple, convenabile și eficiente pentru hidratarea și regenerarea pielii. Pasați un morcov în blender, amestecați sucul cu o cremă hidratantă, apoi aplicați-o pe mâini, picioare și față. Puteți să faceți acest lucru înainte a face baie. La final, clătiți cu apă din abundență. Specialiștii susțin că, deseori, coatele reprezintă una dintre cele mai neglijate zone ale corpului, însă ar trebui să le acordați aceeași importanță ca și celorlalte zone.

Ce se poate face? Tăiați o lămâie în jumătate și masați zeama în pielea de pe coate. Lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, apoi îndepărtați-o cu ulei de bebeluși. De asemenea, se poate recurge la un amestec al unei linguri de miere cu două migdale măcinate și o lingură de zeamă de lămâie. Aplicați această mască pe față în fiecare săptămână, iar la final clătiți cu apă caldă. De asemenea, piureul obținut dintr-o felie de papaya vă ajută să tratați pielea. De ce? Pentru că papaya conține papaină, o enzimă care dizolvă uleiurile din piele și îndepărtează celulele moarte. 



Comentează știrea

io dixit
18 noiembrie 2021
curios

si pina acum cum ne-am descurcat?

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Noiembrie 2021
Stire din Sănătate : Din ce cauză apar petele negre pe limbă
Pagina a fost generata in 0.744 secunde