Peste o mie de elevi s-au întors bolnavi din vacanță

142
Peste o mie de elevi s-au întors bolnavi din vacanță - elevi-1359562046.jpg

Articole de la același autor

La reînceperea cursurilor după vacanța de iarnă, peste optzeci de mii de elevi și preșcolari au fost consultați de medici pentru depistarea bolilor virale, infecțioase sau parazitare. Scopul acestei examinări medi-cale este de a depista și izola precoce cazurile de îmbolnăvire din rândul elevilor. Astfel, au fost controlate peste patru sute de licee, școli, grădinițe, creșe și centre de plasa-ment, în urma cărora au fost depistate un număr de o mie trei sute cincizeci și șapte de cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea, cele mai multe cazuri au fost de angine și boli infecțioase. Din păcate, printre copiii bolnavi, medicii au găsit și trei copii cu scabie și peste două sute cu păduchi. La zece zile după primul examen medical a fost realizat un nou control în urma căruia, din totalul îmbolnăvirilor au rămas în continuare sub tratament cincizeci și șapte de copii. 


"Pentru acești copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.

Comparativ cu anul 2012, aceiași perioada, când au fost examinați 85002 subiecți și s-au înregistrat 1453 de cazuri de îmbolnăviri, s-a constatat că s-au înregistrat mai puține cazuri de angine, boli infecțioase, boli parazitare, sau pediculoză", au declarat reprezentanții DSP.

Numărul cazurilor de varicelă înregistrate este în ușoară creștere, cazuri izolate fără a se constitui în focare, după cum se arată în raportul epidemiologic întocmit de reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4264 secunde