Peste 70 de medicamente DISPAR de la 1 noiembrie. Asociațiile de pacienți cer SOLUȚII Guvernului

Vineri, 01 Noiembrie 2019
373
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a solicitat Guvernului să găsească o soluție, astfel încât pacienții să nu rămână fără medicamentele al căror preț expiră vineri. COPAC cere autorităților să ia măsura de prelungire a prețurilor din Catalogul național de prețuri pentru medicamentele care riscă să dispară de la 1 noiembrie.


Foarte mulți pacienți cu afecțiuni grave cronice vor rămâne fără tratament, întrucât 71 de medicamente vor dispărea.

,,Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România solicită Guvernului să găsească în al 12-lea ceas o soluție pentru pacienții cronici care vor rămâne fără tratament de mâine.

COPAC atrage atenția că de mâine 1 noiembrie foarte mulți pacienți cu afecțiuni grave cronice vor rămâne fără tratament întrucât un număr de 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul național de prețuri (CANAMED) și, implicit, din farmacii.

Chiar dacă în prezent suntem între două guverne, le spunem tuturor politicienilor că sănătatea nu are culoare politică și pacienții nu au timpul necesar să aștepte investirea unui nou ministru al Sănătății. Decizia trebuie luată astăzi înainte de dispariția efectivă a medicamentelor din farmacii" , transmite Coalitia intr-un apel .Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.0788 secunde