Persoanele care mănâncă repede sunt predispuse la obezitate

246

Articole de la același autor

Persoanele care mănâncă repede au de trei ori mai multe șanse să devină supraponderale decât cele care mănâncă normal, potrivit unui studiu al cercetătorilor japonezi de la Universitatea Osaka. Studiul arată în ce măsură stilul de a mânca influențează apariția obezității, subliniind că numărul tot mai mare de cazuri este cauzat atât de disponibilitatea alimentelor de tip fast-food, cât și de dispariția obiceiului de a lua masa regulat.

Cercetătorii japonezi au chestionat peste 3.000 de persoane, în legătură cu obiceiurile lor alimentare. Aproape jumătate dintre bărbații chestionați și mai mult de jumătate dintre femei au declarat că nu se opresc din mâncat până când nu se simt sătui.

În plus, 45% dintre bărbați și 6% dintre femei au declarat că mănâncă repede, punând acest lucru pe seama disponibilității alimentelor ieftine în proporții mari și a obiceiului de a mânca în fața televizorului.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în toată lumea sunt peste 400 de milioane de persoane obeze, dintre care 20 de milioane au vârsta sub cinci ani. Obezitatea crește riscul de boli precum diabetul de tip 2 și probleme cardiovasculare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Bugetul pentru Sănătate, mai mare cu 13%
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Usturoiul scade tensiunea arterială
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Ne pândește boala somnului
Pagina a fost generata in 1.9398 secunde