Pericolul hepatitei virale A. Ce simptome o dau de gol și cum o tratăm

327
1
Pericolul hepatitei virale A. Ce simptome o dau de gol și cum o tratăm - fotofondhepatita1-1441378072.jpg

Articole de la același autor

Anual, în lume apar 1,4 milioane de cazuri noi de hepatită A.

În țările cu climă temperată, incidența este de trei - patru ori mai mare toamna și iarna decât primăvara și vara. Epidemiile sunt obișnuit întâlnite în colectivități, în zone insalubre. Cei mai predispuși sunt copiii din comunități, cum ar fi creșe, grădinițe, școli, instituții de îngrijire sau adulții, care trăiesc în aglomerații cu sanitație precară.

"Hepatita este o inflamație a ficatului ce reprezintă cel mai frecvent rezultatul unei infecții virale A, B, C, D, E sau G. Numeroase alte cauze, cum ar fi consumul de alcool, efecte secundare ale unor medicamente, toxine, pot genera hepatite sau agrava o hepatită virală", explică dr. Loti Popescu, coordonator al Compartimentului de Promovare a Sănătății și Educației pentru sănătate, din cadrul Direcției Județene de Sănă-tate Publică Constanța.

Boala mâinilor nespălate

Potrivit acesteia, hepatita virală A este o afecțiune hepatică serioasă, ce poate degenera în boli grave. Aceasta se răspândește prin transmitere fecal-orală și este strâns asociată cu igiena personală precară și salubritatea deficitară. Tocmai de aceea, cele mai eficiente metode de prevenire sunt salubrizarea îmbunătățită, igiena personală riguroasă și un stil de viață sănătos.

"Practic, boala se manifestă la 14 până la 42 de zile de la contactul infectant, cu disconfort, oboseală, somnolență. Pielea se colorează în galben, dispare pofta de mâncare, apar greață, amețeli, vărsături, scaunele se decolorează și urina se colorează în roșu-brun", ne explică medicul.

Medicul de familie recomandă vaccinarea

Principala metodă de prevenție a îmbolnăvirii cu hepatita virală A este vaccinarea. Aceasta se poate face după un consult la medicul de familie și la recomandarea acestuia. Specialiștii ne recomandă să ne spălăm pe mâini cât mai des, ori de câte ori este nevoie, să folosim obiecte de igienă personală sau de unică folosință, să consumăm apă numai din surse autorizate și să depozităm gunoiul numai în locuri special amenajate.

Dieta este obligatorie

"Dacă, totuși, ne-am îmbolnăvit, este obligatorie prezentarea de urgență la medicul de familie în vederea stabilirii diagnosticului pentru internare la Spitalul de Boli Infecțioase și, neapărat, respectarea regimului de viață recomandat, care include repaus, odihnă, alimentație sănătoasă pentru refacerea ficatului", ne mai sfătuiește dr. Loti Popescu. 

Comentează știrea

MIRELA
9 septembrie 2015
colaborare

Bani instant! Cel mai eficient sistem de castigat bani! Functioneaza! Suntem in plina expansiune acum, pentru ca oamenii ni se alatura zilnic, din ce in ce mai multi! Tu ce mai astepti? Vrei sa castigi bani prin cel mai revolutionar program la ora actuala? Vino imediat in echipa noastra! Te asteptam mai intai sa soliciti toate detaliile, la adresa noastra de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3372 secunde