Pepenele roșu, eficient împotriva cancerului

138
Pepenele roșu, eficient împotriva cancerului - pepenelerosu-1630505906.jpg
Pepenele roșu este fructul cu cea mai mare concentrație de licopen din natură, un antioxidant puternic, eficient împotriva cancerului, susțin specialiștii de la doctorulzilei.ro. Multe persoane consumă pepenele roșu doar ca gustare, însă la câte beneficii aduce corpului, medicii recomandă să îl considerați vedeta alimentației voastre pe timp de vară. Mai mult decât atât, dacă cel mic nu se prea înghesuie să mănânce spanac sau linte, alimente bogate în potasiu, oferiți-i o felie de pepene roșu, în schimb. El este o uriașă sursă de potasiu, ce ajută mușchii și funcțiile sistemului nervos, menține echilibrul electrolitic corespunzător al corpului și balanța dintre acid-alcalin în corp și scade riscul hipertensiunii arteriale. Beneficiile pepenelui roșu sunt, așadar, uluitoare. Indiferent câte felii mâncați, cu siguranță vă veți alege cu una din cea mai bogată combinație de antioxidanți ce există în natură. Totodată, pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamina A, antioxidantul care ajută la sănătatea ochilor, vitamina C care întărește imunitatea și vitamina B6.

Roșiile au fost mereu considerate o mare sursă de licopen, un foarte puternic antioxidant care luptă împotriva multor tipuri de cancer, îndeosebi a cancerului de prostată sau de sân. Pepenele roșu, însă, are concentrație mai mare de licopen decât orice altă legumă sau alt fruct proaspăt. În plus, este fructul cel mai bogat în electroliți, sărurile de sodiu și potasiu pe care le pierdeți prin transpirație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1848 secunde