Pastilele zdrobite au efecte negative asupra sănătății

726
Pastilele zdrobite au efecte negative asupra sănătății - pastile-1349022575.jpg
Forma anumitor medicamente are un scop bine definit, motiv pentru care pisarea acestora prin zdrobire mecanică este contraindicată, întrucât le reduce eficiența.


Forma anumitor pastile este studiată și aplicată pentru a le face să devină gastrorezistente, adică să împiedice dizolvarea lor în stomac sau să prelungească timpul de dizolvare. Aceste efecte riscă să fie anulate în momentul în care pastilele sunt pisate sau chiar roase, a explicat profesorul francez Jean Doucet, expert în geriatrie, citat de Mediafax. 
De asemenea, există anumite tehnici nerecomandate în prepararea artizanală a acestor prafuri. Astfel, medicamentele nu trebuie zdrobite împreună și amestecate apoi cu lichide inadecvate scopului lor, cum ar fi compotul. Aceste practici atrag de la sine un risc crescut de interacțiune între substanțele active din medicamente diferite, dar și o interacțiune a acestora cu ingredientele cu care sunt administrate pentru a facilita ingerarea lor. PH-ul și temperatura respectivelor lichide pot cauza reacții chimice negative. De aceea, medicamentele trebuie administrate cu apă. 
Transformarea formei unui medicament este foarte periculoasă în primul rând pentru că medicamentele își pierd proprietățile curative, iar în al doilea rând expun pacientul la supradozare sau subdozare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4682 secunde