Parteneriat pentru copiii autiști din Constanța

209
Parteneriat pentru copiii autiști din Constanța - parteneriatpentrucopiiiautisti-1365096995.jpg
Centrul de autism "Marea Neagră" a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Constanța prin care elevi din mai multe școli constănțene vor vizita în mai multe rânduri centrul pentru a interacționa cu copiii autiști. 

"Cei 46 de copii cu probleme din spectrul autist pe care îi avem la terapie în prezent vor interacționa în acest fel cu școlarii obișnuiți pentru a îi ajuta să socializeze. Mai mult decât atât, această inițiativă are și un al doilea scop: de conștientizare a acestei probleme. Suntem cu toții conștienți că lipsa de informare duce la marginalizare, iar noi încercăm să îi introducem în societate și pe copiii autiști, pentru că ei se pot recupera. De altfel, întâlnirile dintre ei și ceilalți copii îi vor obișnui cu comportamentele specifice", a explicat psihoterapeutul Cristina Gemănaru, coordonatorul centrului "Marea Neagră" din Constanța. 

Părinții copiilor care suferă de autism s-au arătat extrem de încântați de acest demers. 

"Este foarte important orice contact cu lumea exterioară, pentru că astfel îi ajutăm să mai facă un pas, să evolueze. Sper ca într-o zi să îl văd și eu pe Rareș, copilul meu, integrat în școala de masă, cu ceilalți copii obișnuiți", ne-a spus mama unui băiețel autist de 7 ani, care face terapie de mai bine de 4 ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3253 secunde