Părinții scapă de-o grijă! Fără analize medicale la înscrierea la grădiniță sau școală

180
Părinții scapă de-o grijă! Fără analize medicale la înscrierea la grădiniță sau școală - faraanalize-1438271128.jpg

Articole de la același autor

Majoritatea instituțiilor de învățământ din România solicită, în mod obligatoriu, ca atunci când părintele își înscrie copilul la grădiniță, acesta să aducă, pe lângă avizul epidemiologic de la medicul de familie, și rezultatele pentru un exudat nazal, unul faringian, examen coprocultură și examen coproparazitologic. Toate au scopul de a preveni îmbolnăvirile în cadrul grupului, și desigur, nu sunt gratuite. Dar nici nu sunt obligatorii, după cum subliniază Ministerul Sănătății. 


Pentru a-i scăpa pe părinți de o alergătură și de cheltuieli în plus, reprezentanții ministerelor Sănătății și Educației spun că pregătesc un ordin comun care să regleze situația și să nu îi mai trimită pe copii să facă analize inutile. Așadar, adeverința de la medicul de familie va fi suficientă pentru înscrierea în sistemul de învă-țământ a preșcolarilor și școlarilor. 


"Începând din anul școlar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverință de la medicul de familie prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev este clinic sănătos și nu suferă de o boală contagioasă", a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc. "În cazul în care medicul de familie consideră necesară realizarea altor analize, întrucât suspectează o anumită boală, cu certitudine va trimite copilul să facă investigațiile bacterio-logice, după care va putea elibera avizul medical pentru intrarea în colectivitate", a adăugat Săndesc. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3166 secunde