Părinții ar putea fi obligați să își vaccineze copiii

118
Părinții ar putea fi obligați să își vaccineze copiii - parintiiarputeafiobligati-1435081638.jpg

Articole de la același autor

În condițiile în care tot mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii minori, Ministerul Sănătății propune o lege prin care aceștia să fie obligați să îi imunizeze.

Conform datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din 2014, rata medie de acoperire vaccinală în anumite zone din țară este de 69,4% pentru vaccinul DTP4, pentru vaccinul contra rubeolei, rujeolei și oreionului este de 75,4%, iar pentru hepatita B este de 91,3%.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul permanent în Comitetul Regional al Organizației pentru Europa, a spus că informarea deficitară de pe internet, lipsa de comunicare cu medicii de familie, dar și cantitatea mică de vaccinuri de pe piață sunt o parte dintre motivele acestui fenomen.

"Noi nu punem la dispoziție suficiente surse credibile de unde părinții să se poată informa. Între aceste surse credibile trebuie să fie și medicul de familie, pentru că sunt unii refractari și nu transmit informația părinților.

Lipsa vaccinului este o problemă la nivel global, pentru că toate vaccinurile se fabrică după o tehnologie destul de complicată, care, pentru vaccinurile multivalente, durează cel puțin doi ani de zile; or, asta face ca, uneori, să nu se prezinte nimeni la procedurile de achiziție publică, ceea ce poate să ducă la întârzierea în livrarea vaccinului și atunci și acest element poate să influențeze acoperirea vaccinală", a spus Alexandru Rafila. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3214 secunde