Otoscleroza, afecţiunea care duce la pierderea auzului

905
Otoscleroza, afecţiunea care duce la pierderea auzului - otoscleroza-1621363452.jpg

Articole de la același autor

Otoscleroza este o boală care se referă la apariţia unor modificări osoase la nivelul urechii medii şi interne, ceea ce provoacă blocarea articulaţiei dintre scăriţă şi urechea internă. În acest fel, se produce blocarea lanţului de oase din urechea medie, împiedicând transmiterea eficientă a sunetelor de la timpan la urechea internă din cauza afectării scăriţei. Potrivit dr. Cecilia Miron, afecţiunea se poate manifesta şi prin diferite zgomote în urechi şi ameţeli.

„Urechea medie este separată de urechea externă prin timpan, iar aceasta conţine oase mici care amplifică undele sonore. Boala poate face inclusiv ca sentimentul de echilibru să fie afectat, mai ales în cazul în care creşterea oaselor anormale se extinde în urechea internă”, a precizat medicul. Dintre factorii de risc, istoricul familial trebuie, neapărat, amintit. Medicii sunt de părere că otoscleroza tinde să se moştenească ȋn familii, fenomen ce sugerează o susceptibilitate genetică a bolii. Apoi, femeile sunt mai susceptibile de a dezvolta otoscleroză decât bărbaţii, în special gravidele.

De asemenea, persoanele care suferă de osteogenesis imperfecta, o altă tulburare genetică, este caracterizată prin oase anormal de fragile. De fapt, persoanele cu osteogeneză imperfectă prezintă un risc crescut de a dezvolta otoscleroză. De cele mai multe ori, otoscleroza se instalează la o singură ureche, dar sunt situaţii în care afecţiunea este întâlnită la ambele urechi. Partea bună a lucrurilor este că boala nu produce surditate totală, dar se poate ajunge la pierderea auzului, senzaţie de zgomote în urechi şi ameţeli. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7624 secunde