Oasele de pește rămase în gât pot fi înlăturate prin tuse

254
Oasele de pește rămase în gât pot fi înlăturate prin tuse - oaseledepestesursaprofitro-1635168999.jpg

Articole de la același autor

A avea un os de pește blocat în gât este o problemă destul de enervantă, care poate duce la complicații. De ce? Pentru că, în primul rând, oasele de pește au o formă ascuțită caracteristică, ce poate provoca leziuni. Acesta este motivul pentru care bucătarii încearcă să îndepărteze toate oasele atunci când gătesc pește, însă unele sunt atât de mici, încât pot fi ușor trecute cu vederea.

Studiile arată că aceste oase se pot deplasa foarte ușor către alte țesuturi și se pot bloca în anumite organe, cum ar fi glanda tiroidă, spre exemplu. Ca urmare, o persoană cu orice corp străin blocat în gât va prezenta simptome imediat. Pacienții raportează disconfort încă din primul moment în care problema apare. De fapt, intensitatea simptomelor crește atunci când obiectul implicat are o dimensiune considerabilă, precizează dozadesanatate.ro.

Unele dintre principalele simptome raportate sunt: disfagie și odinofagie, adică dificultate și durere la înghițire, senzația unui corp străin blocat în gât, tuse violentă, furnicături sau mâncărimi în gât, durere ascuțită la nivelul gâtului dacă osul de pește străpunge țesutul. Problema este că există posibilitatea ca osul să coboare în esofag fără să se blocheze. Cu toate acestea, poate provoca în continuare leziuni din cauza vârfurilor sale ascuțite. Evident, una dintre cele mai frecvente complicații este tăierea sau zgârierea gâtului sau esofagului. De regulă, sucurile gastrice le descompun pentru a le digera corect și corpul le expulzează prin mișcarea intestinală. Adevărata problemă apare, însă, atunci când oasele sunt mai mari. Primul instinct este să tușiți. Trebuie să încercați să faceți acest lucru cu o forță mai mare decât de obicei, pentru a disloca obiectul. Cu toate acestea, consultați imediat un medic dacă tușiți sânge sau aveți dureri în piept. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5627 secunde