O șansă la tratament adecvat, pentru copiii grav bolnavi din toată Dobrogea

168
O șansă la tratament adecvat, pentru copiii grav bolnavi din toată Dobrogea - oncologie-1499788849.jpg

Articole de la același autor

cora România susține proiectul de modernizare a secției de onco-hematologie și pediatrie din Spitalul Clinic de Urgență Constanța, pentru tratarea la standarde europene a copiilor bolnavi de cancer, dar și cu alte afecțiuni grave. Oricine donează tichetul său cora la casa de marcat, ajută la dotarea secțiilor de pediatrie, onco-hematologie și reumatologie pediatrică din cadrul spitalului. 


"Proiectul «Luna inimilor deschise», desfășurat de Dăruiește Aripi și cora România, va contribui la achiziționarea unui aparat, denumit video-capilaro-microscop, în secția de onco-hematologie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța. Acest echipament medical detectează schimbări structurale și funcționale la nivelul capilarelor subunghiale etichetate clinic ca sindrom Raynaud, informații necesare în diagnosticul precoce al bolilor autoimune de tip scleroză sistemică, Lupus eritematos sistemic, dermatomiozită, boala mixtă de țesut conjunctiv, artrită idiopatica juvenilă. Toti acești copii bolnavi vor beneficia de evaluare capilaroscopică gratuită, utilă în diagnosticul și monitorizarea periodică stabilită în cadrul Centrului Medical de Zi Focus", a declarat Alina Vasea, Dăruiește Aripi.


Acest tip de investigații este unic în zona de sud-est a României, în acest moment, pacienții trebuind să parcurgă peste 200 kilometri la cel mai apropiat spital care pune la dispoziție acest tip de examinare clinică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4823 secunde