Ce nu știai despre usturoi
O enzimă din usturoi ne protejează de cancer
Articole recomandate
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Adrian Marinescu: "Rujeola a ţinut mai mult decât sezonul de gripă. Sunt 60-70 de prezentări zilnice la camera de gardă"
21 Martie 2024
Constanţa, din nou fruntaşă la numărul de cazuri de Covid!
20 Martie 2024
Dacă preparați mâncăruri cu usturoi, țineți cont de faptul că poate fi distrusă cea mai importantă enzimă a usturoiului, alinaza. Această sub-stanță întărește imunitatea organis-mului și îl protejează de cancer. Sfatul nutriționiștilor și al medicilor este să nu gătiți la temperaturi foarte ridicate. După ce tăiați cățeii de usturoi bucățele, lăsați-i într-un castron pentru 15-20 de minute și abia apoi adăugați-i în tigaia încinsă. Cât vor sta în castron, cățeii de usturoi vor genera niște com-puși capabili să reducă din efectele dis-trugătoare ale căldurii, susțin oamenii de știință de la Univer-sitatea Pennsylvania și Institutul Național de Cancer.
Cel mai bun este usturoiul crud
Pentru sănătatea voastră, este util să mâncați, fie și din când în când, și usturoi crud. Încercați salatele în care adăugați și usturoi sau pu- neți-l pe o felie de pâine prăjită, alături de câteva felii de roșii și ceapă. Usturoiul este de asemenea bogat în minerale (calciu, magneziu, fier, seleniu, cupru, zinc, aluminiu) și are un conținut de sulf de trei ori mai mare decât ceapa. Nu conține colesterol și are foarte puține fibre. Vitaminele C, B (mai puțin B 12) se găsesc și ele în cantitate destul de mare în usturoi. Nu doar alinaza din usturoi vă protejează de cancer, ci și licopenul. Acesta din urmă reduce în special riscul de cancer esofagian, gastric, de colon, precum și de prostată.
Cel mai bun este usturoiul crud
Pentru sănătatea voastră, este util să mâncați, fie și din când în când, și usturoi crud. Încercați salatele în care adăugați și usturoi sau pu- neți-l pe o felie de pâine prăjită, alături de câteva felii de roșii și ceapă. Usturoiul este de asemenea bogat în minerale (calciu, magneziu, fier, seleniu, cupru, zinc, aluminiu) și are un conținut de sulf de trei ori mai mare decât ceapa. Nu conține colesterol și are foarte puține fibre. Vitaminele C, B (mai puțin B 12) se găsesc și ele în cantitate destul de mare în usturoi. Nu doar alinaza din usturoi vă protejează de cancer, ci și licopenul. Acesta din urmă reduce în special riscul de cancer esofagian, gastric, de colon, precum și de prostată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 22 August 2013
Marţi, 14 Februarie 2012
Marţi, 17 Ianuarie 2012
Marţi, 06 Decembrie 2011
Vineri, 30 August 2013