Numărul deceselor provocate de gripă, la 82. Ministrul Sănătății: Specialiștii spun că nu este epidemie

93
Numărul deceselor provocate de gripă, la 82. Ministrul Sănătății: Specialiștii spun că nu este epidemie - 9actvaccinantigripalfotogheorghe-1520431210.jpg

Articole recomandate

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 82, ultimele două victime fiind un bărbat în vârstă de 69 de ani din Bihor și o femeie de 93 de ani din Argeș. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că, potrivit specialiștilor, nu se impune declararea stării de epidemie.


Conform datelor transmise marți de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 82.

Victimele sunt un bărbat de 69 de ani din Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, și o femeie de 93 de ani din județul Argeș, confirmată cu virus gripal tip B. Ambii pacienți aveau și alte afecțiuni și nu erau vaccinați antigripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, că nu se impune declararea stării de epidemie.

"Specialiștii declară epidemie, nu Ministerul Sănătății. Acum, specialiștii spun că nu este epidemie", a declarat Pintea, întrebată dacă se impune declararea stării de epidemie din cauza numărului mare de decese din cauza gripei.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3575 secunde